Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Από 1ης Αυγούστου ιδρύεται κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης στον ΟΑΕΕ

ΣEIPA οδηγιών, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού, εκδόθηκαν χθες με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και αφορούν τον Οργανισμό Ασφάλισης Eλεύθερων Επαγγελματιών.

Από 1ης Αυγούστου ιδρύεται κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης στον ΟΑΕΕ              


ΣEIPA οδηγιών, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού, εκδόθηκαν χθες με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και αφορούν τον Οργανισμό Ασφάλισης Eλεύθερων Επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, ιδρύεται ο κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Eλεύθερων Επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ, στην ασφάλιση του οποίου υπάγονται προαιρετικά έπειτα από αίτησή τους από την 1 Αυγούστου 2008 οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΟΑΕΕ, καθώς και του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων, εφόσον δεν υπάγονται σε άλλο επικουρικό φορέα και έχουν ηλικία έως 60 ετών.

Οι εισφορές των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών υπολογίζονται σε ποσοστό 6% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας ή της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία έχουν υπαχθεί έπειτα από αίτησή τους.

Με την ίδρυση του κλάδου αυτού ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα ελεύθερων επαγγελματιών, που εκκρεμούσε για δεκαετίες.

Παράλληλα, από την 1η Αυγούστου στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ εντάσσονται με πλήρη λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) και ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ).


Πηγή: Express.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο