Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Διαβούλευση στην Βρετανία για την παρακράτηση φόρου κατά την πληρωμή δικαιωμάτων σε ξένες πολυεθνικές εταιρείεςΤο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά διαβούλευση σχετικά με τον σχεδιασμό ενός νέου φορολογικού μοντέλου, που ανακοινώθηκε στον προϋπολογισμό του Νοεμβρίου του Ηνωμένου Βασιλείου και το οποίο απευθύνεται σε πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ψηφιακό τομέα  και πωλούν αγαθά και υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ταυτόχρονα φορολογούνται με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές μέσω πληρωμών δικαιωμάτων σε άλλα κράτη.

Οι χαμηλοί αυτοί συντελεστές αποτελούν στρέβλωση του ανταγωνισμού στις αγορές στις οποίες λειτουργούν οι πολυεθνικές εταιρίες που διατηρούν την έδρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφεραν οι κυβερνητικοί παράγοντες στις διαβουλεύσεις που έγιναν πριν λίγο καιρό.

Η πρόταση που θα τεθεί σε διαβούλευση προβλέπει την παρακράτηση φόρου στο Ηνωμένο βασίλειο των δικαιωμάτων που θα καταβάλλονται σε συνδεδεμένες οντότητες ή οντότητες που εδρεύουν σε δικαιοδοσίες  με χαμηλούς φορολογικού συντελεστές, και αφορούν δικαιώματα των οποίων η εκμετάλλευση γίνεται στο Ηνωμένο βασίλειο.

Η φορολογική αυτή υποχρέωση θα ισχύει μόνο όταν η πληρωμή γίνεται σε μια φορολογική δικαιοδοσία με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει υπογράψει συνθήκη με ρήτρα απαγόρευσης διακρίσεων στο φορολογικό τομέα, ώστε να μην παραβιάζει τις διεθνείς δεσμεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου .

Οι αλλαγές προτείνεται να τεθούν σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2019.

Η διαβούλευση, που άνοιξε την 1η Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο