Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Απάντηση σε δημοσιεύματα και δημοσιογραφικές εκμπομπές για το κοινωνικό μέρισμα

ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Απάντηση σε δημοσιεύματα και δημοσιογραφικές εκμπομπές για το κοινωνικό μέρισμα
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



Πύργος, 30/11/2017

Δελτίο Τύπου
 
Απαντώντας σε διάφορα δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και ενημερωτικών εκπομπών που στοχοποιούν τον κλάδο των λογιστών οφείλουμε σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα, ως ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Πρώτον, σε κάθε περίπτωση η φορολογική δήλωση υποβάλλεται κατόπιν υποδείξεως του φορολογούμενου. Το αν είναι φιλοξενούμενος και πού διαμένει είναι κάτι που μας αναφέρει ο ίδιος ο φορολογούμενος την ώρα της υποβολής της φορολογικής του δήλωσης. Δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας, ούτε κάτι που συμπληρώνουμε με δική μας πρωτοβουλία. Επίσης λογικά γνωρίζετε δεν ακολουθούμε το φορολογούμενο στο σπίτι του για να διαπιστώσουμε ότι όντως διαμένει εκεί.
 
Δεύτερον, ακούσαμε αυτές τις μέρες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας, κύριο Δημήτριο Καρέλλα, έχοντας ως συμπαραστάτη τον παρουσιαστή της εκπομπής, κύριο Παπαδάκη, να προτρέπει τους φορολογούμενους πολίτες να μείνουν μακριά από τους επαγγελματίες λογιστές και δικηγόρους, κάνοντας φτηνή μικροπολιτική. Αν ήθελε ο κύριος Καρέλλας να μείνουν οι πολίτες μακριά από τους επαγγελματίες του χώρου ας φρόντιζε να βοηθήσουν τα ΚΕΠ τους πολίτες που δικαιούνται το μέρισμα και να μην το παίζει υπερασπιστής των φτωχών και των αδυνάτων στις πλάτες άλλων. Το ίδιο ισχύει και για τον κύριο Παπαδάκη ο οποίος είπε ότι οι λογιστές ζητάνε περισσότερα χρήματα από αυτά που εισπράττουν οι φορολογούμενοι μέσω του κοινωνικού μερίσματος και να μείνουν μακριά από αυτούς. Αυτό αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση για τον κλάδο καθώς  ουδέποτε ζητήσαμε υπέρογκες αμοιβές για τέτοιου είδους θέματα. Αντιθέτως έχουμε βοηθήσει, ως κλάδος, πολλούς  συμπολίτες μας συμπληρώνοντας ακόμα και δωρεάν τις αιτήσεις κοινωνικού μερίσματος, σε όσους έχουν απόλυτη ανάγκη, αλλά γενικά ως επαγγελματίες θέλουμε και οφείλουμε να πληρωνόμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, στις περισσότερες τουλάχιστον των περιπτώσεων που  δεν συντρέχουν ειδικές συνθήκες για τις οποίες όπως προείπαμε δεν ζητάμε αμοιβή. Δεν νομίζουμε ο κύριος Παπαδάκης ότι μπορεί να μας υποδείξει για το πώς θα κάνουμε την δουλειά μας και πώς να ορίσουμε τις αμοιβές μας. Ούτε γνωρίζει, και καλώς δεν γνωρίζει, το τι έλεγχος απαιτείται για να ολοκληρώσουμε μία τέτοια αίτηση.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι καθημερινά στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό των πελατών μας για την ολοκλήρωση των φορολογικών του υποχρεώσεων αλλά και άλλων που μας έχει φορτώσει η πολιτεία στα χρόνια της κρίσης. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, χωρίς καμία υπόδειξη κανενός.


Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης