Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Απάντηση σε δημοσιεύματα και δημοσιογραφικές εκμπομπές για το κοινωνικό μέρισμαΠύργος, 30/11/2017

Δελτίο Τύπου
 
Απαντώντας σε διάφορα δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και ενημερωτικών εκπομπών που στοχοποιούν τον κλάδο των λογιστών οφείλουμε σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα, ως ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Πρώτον, σε κάθε περίπτωση η φορολογική δήλωση υποβάλλεται κατόπιν υποδείξεως του φορολογούμενου. Το αν είναι φιλοξενούμενος και πού διαμένει είναι κάτι που μας αναφέρει ο ίδιος ο φορολογούμενος την ώρα της υποβολής της φορολογικής του δήλωσης. Δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας, ούτε κάτι που συμπληρώνουμε με δική μας πρωτοβουλία. Επίσης λογικά γνωρίζετε δεν ακολουθούμε το φορολογούμενο στο σπίτι του για να διαπιστώσουμε ότι όντως διαμένει εκεί.
 
Δεύτερον, ακούσαμε αυτές τις μέρες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας, κύριο Δημήτριο Καρέλλα, έχοντας ως συμπαραστάτη τον παρουσιαστή της εκπομπής, κύριο Παπαδάκη, να προτρέπει τους φορολογούμενους πολίτες να μείνουν μακριά από τους επαγγελματίες λογιστές και δικηγόρους, κάνοντας φτηνή μικροπολιτική. Αν ήθελε ο κύριος Καρέλλας να μείνουν οι πολίτες μακριά από τους επαγγελματίες του χώρου ας φρόντιζε να βοηθήσουν τα ΚΕΠ τους πολίτες που δικαιούνται το μέρισμα και να μην το παίζει υπερασπιστής των φτωχών και των αδυνάτων στις πλάτες άλλων. Το ίδιο ισχύει και για τον κύριο Παπαδάκη ο οποίος είπε ότι οι λογιστές ζητάνε περισσότερα χρήματα από αυτά που εισπράττουν οι φορολογούμενοι μέσω του κοινωνικού μερίσματος και να μείνουν μακριά από αυτούς. Αυτό αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση για τον κλάδο καθώς  ουδέποτε ζητήσαμε υπέρογκες αμοιβές για τέτοιου είδους θέματα. Αντιθέτως έχουμε βοηθήσει, ως κλάδος, πολλούς  συμπολίτες μας συμπληρώνοντας ακόμα και δωρεάν τις αιτήσεις κοινωνικού μερίσματος, σε όσους έχουν απόλυτη ανάγκη, αλλά γενικά ως επαγγελματίες θέλουμε και οφείλουμε να πληρωνόμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, στις περισσότερες τουλάχιστον των περιπτώσεων που  δεν συντρέχουν ειδικές συνθήκες για τις οποίες όπως προείπαμε δεν ζητάμε αμοιβή. Δεν νομίζουμε ο κύριος Παπαδάκης ότι μπορεί να μας υποδείξει για το πώς θα κάνουμε την δουλειά μας και πώς να ορίσουμε τις αμοιβές μας. Ούτε γνωρίζει, και καλώς δεν γνωρίζει, το τι έλεγχος απαιτείται για να ολοκληρώσουμε μία τέτοια αίτηση.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι καθημερινά στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό των πελατών μας για την ολοκλήρωση των φορολογικών του υποχρεώσεων αλλά και άλλων που μας έχει φορτώσει η πολιτεία στα χρόνια της κρίσης. Αυτό κάναμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, χωρίς καμία υπόδειξη κανενός.


Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας


Ετικέτες για αναζήτηση κοινωνικό μέρισμα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο