Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Διαμαρτυρίας της ΑΚΙΟΕ για την υποβάθμιση του επαγγέλματος Ορκωτών Ελεγκτών .

Είναι δυνατόν, σε μέρες όπου κυριαρχούν τα σκάνδαλα, αμφισβητούνται οι θεσμοί και ο δημόσιος βίος πέφτει όλο και σε μεγαλύτερη ανυποληψία, η κυβέρνηση να απαξιώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, εξομοιώνοντας τους αποφοίτους ανωτάτων σχολών με εκείνους του Λυκείου;...

Επιστολή  Διαμαρτυρίας

Προς: τον Αξιότιμο
Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
Κύριο Γεώργιο Αλογοσκούφη

Κ. Υπουργέ,

Είναι δυνατόν, σε μέρες όπου κυριαρχούν  τα σκάνδαλα, αμφισβητούνται οι θεσμοί και ο δημόσιος βίος πέφτει όλο και σε μεγαλύτερη ανυποληψία, η κυβέρνηση να απαξιώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, εξομοιώνοντας τους αποφοίτους ανωτάτων σχολών με εκείνους του Λυκείου;

Είναι δυνατόν από πανεπιστημιακό δάσκαλο να επιχειρείτε η υποβάθμιση των πανεπιστημιακών τίτλων και προσπαθειών ;

Στη Βουλή των Ελλήνων  ΨΗΦΙΖΕΤΕ !!!! :::: νόμος όπου ΅ΆεναρμονίζετεΆΆ η ελληνική νομοθεσία με την  οδηγία 2006/43/Ε.Κ (8η) όπου  μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και διάταξη η οποία υποβαθμίζει τα προσόντα τα οποία πρέπει να έχει ο υποψήφιος ορκωτός ελεγκτής λογιστής.

Συγκεκριμένα ενώ μέχρι σήμερα απαιτείται πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επταετής πρακτική εμπειρία παρά ορκωτό ελεγκτή, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο υποψήφιος ορκωτός ελεγκτής, απαιτείται να έχει τουλάχιστον τίτλο σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τριετή πρακτική εμπειρία, εκ των οποίων μόνο δύο έτη παρά ορκωτό ελεγκτή, γεγονός που υποβαθμίζει το θεσμό του ελέγχου, τα πανεπιστήμια και το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.
 
Πως μπορεί να προστατευθεί η κοινωνία και η οικονομία όταν άνθρωποι χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα θα κληθούν να ελέγξουν και να προστατεύσουν τον πολίτη, τις επιχειρήσεις , την οικονομία και την κοινωνία μας;

Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Σας καλούμε έστω την τελευταία στιγμή να αποσύρετε την διάταξη που συμβάλει στην αδιαφάνεια , στην υποβάθμιση των πανεπιστημίων και στην υποβάθμιση της ελεγκτικής εργασίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Με Εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Εκπρόσωπος Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος

Δ/νση Επικοινωνίας
Email επικοινωνίας [email protected]
Tηλ. Επικ/νιας 6944522935, 2821099238

Κοινοποίηση
Προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος
Στο σύνολο των Οικονομολόγων Ελλάδας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο