Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Έρευνα για τις επιπτώσεις των IFRS στις εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. για τη χρήση 2007 & Έρευνα Εταιρικής Διακυβέρνησης για το 2007

Η Grant Thornton στην Ελλάδα, πραγματοποίησε για μία ακόμη χρονιά τις έρευνες με θέμα «Οι επιπτώσεις των I.F.R.S. στις εισηγμένες εταιρείες του Χ.Α. για τη χρήση 2007» και «Εταιρική Διακυβέρνηση 2007». Έρευνα I.F.R.S.

Έρευνα για τις επιπτώσεις των IFRS στις εισηγμένες  εταιρείες στο Χ.Α. για τη χρήση 2007 & Έρευνα Εταιρικής Διακυβέρνησης για το 2007


Αποτελέσματα Ερευνών I.F.R.S. & Εταιρικής Διακυβέρνησης από την Grant Thornton
 
Η Grant Thornton στην Ελλάδα, πραγματοποίησε για μία ακόμη χρονιά τις έρευνες με θέμα «Οι επιπτώσεις των I.F.R.S. στις εισηγμένες εταιρείες του Χ.Α. για τη χρήση 2007» και «Εταιρική Διακυβέρνηση 2007».
Έρευνα I.F.R.S.

Η έρευνα I.F.R.S. αναλύει τις επιδράσεις των ∆ιεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης στα χρηματοοικονομικά μεγέθη των εισηγημένων στο Χ.Α. ελληνικών επιχειρήσεων. Εξετάζει, παράλληλα, τον βαθµό επάρκειας της παρεχόμενης χρηματοοικονομικής πληροφόρησης για συγκεκριμένες γνωστοποιήσεις που απαιτούνται από τα ∆.Π.Χ.Π. Η έρευνα στηρίζεται στην ανάλυση των χρηματοοικονομικών μεγεθών σε συνάρτηση µε την εφαρμογή ορισμένων Προτύπων, τα οποία επηρέασαν την εικόνα των επιχειρήσεων.

Έρευνα Εταιρικής Διακυβέρνησης

Η έρευνα Εταιρικής Διακυβέρνησης διεξήχθη με την χρήση ερωτηματολογίου. Το ερωτηματολόγιο εστάλη στο σύνολο των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών προκειμένου να συμβάλλουν στην διαμόρφωση μίας αντικειμενικής και εμπεριστατωμένης αποτύπωσης της τρέχουσας κατάστασης με την συμμετοχή τους. Το περιεχόμενο των ερωτήσεων, βασίστηκε στο Θεσμικό Πλαίσιο περί Εταιρικής Διακυβέρνησης, ήτοι στο Νόμο 3016/17.5.2002  και στις “Αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα” 1999, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και σε διεθνώς ακολουθούμενες πρακτικές, όπως οι τελευταίες αποτυπώνονται στα κείμενα «The Combined Code on Corporate Governance, UK», “Sarbanes Oxley Act of 2002” και «OECD Principles on Corporate Governance 2004».

Ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών θα βοηθήσουν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη προβληματισμού και συζήτησης.

Η Grant Thornton στην Ελλάδα ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς ξεκίνησε εδώ και χρόνια μια σειρά ενεργειών που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Θέτουμε σαν πρωταρχικό σκοπό μας την αρτιότερη δυνατή επιστημονική κατάρτιση των στελεχών μας ώστε να αποκτήσουν εξειδίκευση στα θέματα των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης και Εταιρικής Διακυβέρνησης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο