Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντός των επόμενων ημερών η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

Αναφορικά με δημοσιεύματα μερίδας του σημερινού Τύπου σχετικά με το πετρέλαιο για τους αγρότες, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Αθήνα, 21-7-2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αναφορικά με δημοσιεύματα μερίδας του σημερινού Τύπου σχετικά με το πετρέλαιο για τους αγρότες, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, εφαρμόζεται για πρώτη φορά από τις 15-2-2008 το νέο σύστημα διακίνησης πετρελαίου για αγροτική χρήση. Το σύστημα αυτό προβλέπει ότι οι αγρότες χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης αντί για το «κόκκινο» πετρέλαιο (αγροτικό πετρέλαιο), ενώ το ποσό της διαφοράς του φόρου ανάμεσα στον υψηλό συντελεστή του πετρελαίου κίνησης και του ελάχιστου συντελεστή των 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο θα πιστώνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών. Τα σχετικά πορίσματα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους αντικειμενικούς δείκτες (κατανάλωση ανά καλλιέργεια ή είδος ζώου, δείκτες μηχανικής απασχόλησης κ.λ.π.) ολοκληρώθηκαν εντός του Ιουνίου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπει την επιστροφή φόρου για τους αγρότες, με βάση τα σχετικά πορίσματα και τα πιστοποιημένα στοιχεία που τηρούνται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εντός των επομένων ημερών, θα γίνει η πίστωση εφάπαξ στους λογαριασμούς των αγροτών με το ποσό που αναλογεί αναδρομικά στην προηγούμενη περίοδο καθώς και με το ποσό έναντι της κατανάλωσης που θα κάνουν μέχρι τις 31-12-2008».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο