Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης του ΦΠΑ στο ηλεκτρονικό εμπόριο θεσπίζει το Ηνωμένο βασίλειοΟ βρετανός καγκελάριος, Phillip Hammond, ανακοίνωσε σήμερα στον προϋπολογισμό του φθινοπώρου μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της απάτης του ΦΠΑ η οποία κατ' εκτίμηση στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνει το £ 1,5 δισ.

Τα μέτρα που θα θεσπιστούν την άνοιξη του 2018 είναι :

Οι αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου θα καθίστανται αλληλέγγυες και εις ολόκληρον υπεύθυνες για τον μη απόδοση του  ΦΠΑ από βρετανικούς και ξένους εμπόρους στις πλατφόρμες τους. Αυτό επεκτείνει την υφιστάμενη ευθύνη από εμπόρους εκτός ΕΕ για την αλίευση εκείνων που εγκαθιστούν εταιρείες "κελύφους" στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου θα είναι επίσης αλληλέγγυες και εις ολόκληρον υπεύθυνες για την μη καταβολή του ΦΠΑ,  εάν μια πλατφόρμα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει εάν ένας έμπορος, έπρεπε να είναι εγγεγραμμένος στον ΦΠΑ και δεν ήταν.

Συνεπώς οι ηλεκτρονικές αγορές θα πρέπει να ελέγξουν την εγκυρότητα του αριθμού ΦΠΑ των εμπόρων που παρουσιάζονται στις πλατφόρμες τους
.

Η κυβέρνηση θα εξετάσει την εισαγωγή χωριστών πληρωμών, στις οποίες το ΦΠΑ από μια συναλλαγής μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου θα καταβάλλεται απευθείας στα ταμεία του κράτους
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο