Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά - Δηλώσεις για τα Βαρέα και ανθυγιεινά.

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά συναντήθηκε σήμερα με την Επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με το έργο αναμόρφωσης της λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά συναντήθηκε σήμερα με την Επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με το έργο αναμόρφωσης της λίστα των  Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Μετά τη συνεδρίαση η Υπουργός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:  


ΥΠΟΥΡΓΟΣ Φάνη Πάλλη Πετραλιά: Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, τον κ. Μπεχράκη και τα μέλη της επιτροπής είχαμε σήμερα μια συνάντηση εργασίας. Πρέπει να σας πω ότι η Επιτροπή έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά.
Το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας που της έχει ανατεθεί, έχει ήδη γίνει. Υπολείπεται βέβαια ένα σημαντικό κομμάτι, ώστε να ολοκληρώσει η επιτροπή το έργο της. Οι χρόνοι, οι οποίοι θα είναι χρόνοι ολοκλήρωσης του έργου. H επιτροπή μου ζήτησε να υπάρξει μια χρονική παράταση.
Αυτό που πρέπει να πω και να επαναλάβω, είναι ότι ζήτησα από την Επιτροπή να επιταχύνει το έργο της, ώστε να μην υπάρχουν συζητήσεις και στρεβλώσεις και να υπάρχει μια φημολογία, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μέσα στο καλοκαίρι πιστεύω και ελπίζω, ότι η Επιτροπή θα έχει ολοκληρώσει το έργο της, όπως της έχει ανατεθεί από τις υπουργικές αποφάσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ισχύει μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους κα. Υπουργέ;

 ΥΠΟΥΡΓΟΣ Φάνη Πάλλη Πετραλιά: Σας είπα ότι η Επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της. Όταν η Επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της και θα το έχω στα χέρια μου μαζί με τις προτάσεις, τότε θα τα ξαναπούμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάποια πρόταση που να λέει κάποιον αριθμό ή ενδεχομένως για κάποιες ειδικότητες;

 ΥΠΟΥΡΓΟΣ Φάνη Πάλλη Πετραλιά: Θα ρωτήσετε τον κύριο Πρόεδρο της Επιτροπής.

Παναγιώτης Μπεχράκης: Κι εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό για την πολύ θετική και δημιουργική συνεργασία μας, που είχαμε μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής. Να την ευχαριστήσω για τα καλά της λόγια.
Όλοι έχουμε δουλέψει σκληρά, έχουμε την καλή συμπαράσταση της Πολιτείας αυτή τη φορά και νομίζουμε ότι είμαστε σε μια θετική πορεία, η οποία θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα που διακαώς επιθυμείτε.
Θα ήθελα κι εγώ να διαψεύσω κατηγορηματικά όλες τις φημολογίες, που μέχρι τώρα υπό μορφή ειδήσεων γράφονται στις εφημερίδες, διότι δεν στηρίζονται σε πορίσματα της Επιτροπής αυτής. Το πόρισμα θα είναι ένα. Όταν ολοκληρωθεί θα το έχετε και το τότε θα το συζητήσουμε και θα το κρίνουμε όλοι μαζί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν κατηγορίες Βαρέων και Ανθυγιεινών;

Παναγιώτης Μπεχράκης: Η πρόταση θα περιλαμβάνει και κατηγοριοποίηση, διότι δεν πιστεύουμε σαν Επιτροπή ότι όλα τα Βαρέα και όλα τα Ανθυγιεινά έχουν την ίδια βαρύτητα και τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας. Όμως όσα από αυτά, η Πολιτεία θα νομοθετήσει, για να συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους ανάλογα, δεν αποτελεί ένδειξη της Επιτροπής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο