Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Ε.: Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυοΣχετικά με την παρούσα διαβούλευση
13 Νοέμβριος 2017 - 23 Φεβρουάριος 2018

Τομείς πολιτικής
Ψηφιακή οικονομία και κοινωνία

Τμήματα
Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες

Αποτελέσματα της διαβούλευσης και επόμενα βήματα

Η Επιτροπή θα δημοσιεύσει τις απαντήσεις λίγο μετά το τέλος της περιόδου διαβούλευσης. Σύνδεσμος προς τα αποτελέσματα θα δημοσιευτεί στη σελίδα διαβουλεύσεων σχετικά με την ψηφιακή ενιαία αγορά.

Ομάδα-στόχος

•Πολίτες
•Πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης
•Ειδησεογραφικοί οργανισμοί (ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, έντυπα, πρακτορεία ειδήσεων, διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας και ελεγκτές γεγονότων)
•Πανεπιστήμια
•Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών

Αντικείμενο της διαβούλευσης

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα συμβάλουν στην αξιολόγηση, αφενός, της αποτελεσματικότητας των δράσεων που έχουν ήδη αναλάβει οι παράγοντες της αγοράς και άλλοι ενδιαφερόμενοι και, αφετέρου, της ανάγκης αναβάθμισής τους ή και λήψης νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των διάφορων ειδών ψευδών ειδήσεων.

Σκοπός της διαβούλευσης είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες σχετικά με:
1.τον ορισμό των ψευδών ειδήσεων και τη διάδοσή τους στο διαδίκτυο
2.την αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ήδη λάβει πλατφόρμες, εταιρείες μέσων ενημέρωσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο
3.τον καθορισμό του πεδίου μελλοντικής δράσης με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των πληροφοριών και την πρόληψη της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο.

Πως να υποβάλετε τις απαντήσεις σας

Υπάρχουν δύο ερωτηματολόγια διαθέσιμα: ένα για τους πολίτες και ένα για τα νομικά πρόσωπα και τους δημοσιογράφους το οποίο αντανακλά τις επαγγελματικές εμπειρίες των τελευταίων όσον αφορά τις ψευδείς ειδήσεις και τη διαδικτυακή παραπληροφόρηση.

Μπορείτε να απαντήσετε σε οποιαδήποτε γλώσσα της ΕΕ.

Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αποθηκεύσετε το σχέδιο απάντησής σας και να επανέλθετε σ’ αυτό αργότερα. Οι απαντήσεις σας τηλεφορτώνονται αμέσως μετά την υποβολή τους.

Προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία

Το διαδικτυακό ερωτηματολόγιο πληροί τις προδιαγραφές που καθορίζονται στις κατευθυντήριες γραμμές προσβασιμότητας διαδικτυακού περιεχομένου (WCAG).

Προστασία προσωπικών δεδομένων και δήλωση περί απορρήτου
Προστασία προσωπικών δεδομένων
Δήλωση περί απορρήτου όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων στο EU Survey.
Ειδική δήλωση περί απορρήτου όσον αφορά τις ψευδείς ειδήσεις.

Δείτε το ερωτηματολόγιο

Μπορείτε να απαντήσετε στη διαβούλευση είτε ως πολίτης είτε ως νομικό πρόσωπο ή δημοσιογράφος.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Ιστοσελίδα για τις ψευδείς ειδήσεις

Επικοινωνία

Γενική διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών

Email

[email protected]


Ετικέτες για αναζήτηση fake news παραπληροφόρηση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο