Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρωτώντας την Πυθία για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς



Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μίου Πειραιά
Λογιστής - φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN



Βράδυ Πέμπτης, η ώρα ήταν περασμένες δέκα. Οι αντλίες στο Εθνικό Τυπογραφείο δούλευαν ακόμη, «ντούπου-ντούπου» που έλεγε και ο Μάκης Καρασίνης (ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είχε υποδυθεί το σχετικό ρόλο στην ταινία ο «φαντασμένος»). Και ναι λοιπόν, δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. μια Κ.Υ.Α. αριθμ. πρωτ.: ΔΕΑΦ 1167412 ΕΞ 2017, σχετικά με τη δήλωση των επαγγελματικών λογαριασμών στην Α.Α.Δ.Ε. Η νέα απόφαση τροποποίησε την περίφημη Κ.Υ.Α. αριθμ. 45231/2017 Ρύθμιση υποχρέωσης αποδοχής πληρωμών με κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016, (Α΄ 240).

Από την πρώτη ανάγνωση οι απορίες πλημμύρισαν το μυαλό μου. Καθώς διάβαζα ξανά και ξανά την απόφαση, ομολογουμένως μειώθηκαν αρκετά, όμως παρέμεναν ακόμη άλυτα στο μυαλό μου κάποια θέματα. Το πρωί διαπίστωσα ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν τους ίδιους προβληματισμούς με τους δικούς μου. Αναρωτήθηκα μήπως φταίμε εμείς που δεν διαβάζουμε σωστά την απόφαση ή μήπως ανήκει κι αυτή η απόφαση σε κείνες που όσο τις διαβάζεις τόσο περισσότερο φτάνεις σε αδιέξοδο!

Πριν από λίγο κοινοποιήθηκε κι ένα δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του Υπ. Οικ. που αντί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, απλά επανέλαβε κάποια σημεία της απόφασης (Δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού).

Δεν χρειαζόταν και πολλή σκέψη για το τι έπρεπε να κάνω. Μόνο ένα άτομο θα μπορούσε να συνδράμει σε τούτη εδώ τη δύσκολη στιγμή. Με τη βοήθεια της Πυθίας λοιπόν σας παρουσιάζω 12 ερωτήσεις-απαντήσεις για τον επαγγελματικό λογαριασμό και τη δήλωσή του στην Α.Α.Δ.Ε. Η αλήθεια είναι όμως ότι ούτε και η Πυθία ήξερε να απαντήσει σε κάποιες —ξέρετε άρχισε τα ήξεις αφήξεις— οπότε σας μεταφέρω ότι μου ζήτησε εκτός των άλλων και την επιείκειά σας για την ορθότητα των απαντήσεων (σ.σ. σύντομα ετοιμάζεται και νέα λίστα ερωτήσεων).

Δείτε το αρχείο ή κατεβάστε το από εδώ

O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε την απόφαση από εδώ: Download PDF.





Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο