Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προσωρινή λύση στο ταμειακό πρόβλημα και στις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Το οξύ ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, καθώς και το θέμα της νέας εθελούσιας εξόδου που ζητά ο ΟΤΕ συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

Προσωρινή λύση στο ταμειακό πρόβλημα και στις συντάξεις του ΟΑΕΕ

Το οξύ ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, καθώς και το θέμα της νέας εθελούσιας εξόδου που ζητά ο ΟΤΕ συζήτησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΕ, μετά την ενοποίηση του ΤΕΒΕ με το ΤΑΕ και το ΤΣΑ, αντιμετωπίζει μόνιμο πρόβλημα ρευστότητας, φτάνοντας πλέον στο σημείο να είναι αμφίβολη ακόμη και η καταβολή των συντάξεων του Αυγούστου στους ασφαλισμένους του. Επιπλέον, διογκώνονται τα χρέη του προς τρίτους. Στο ΙΚΑ μόνο οφείλει 300 εκατ. ευρώ που μαζί με τις προσαυξήσεις προσεγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Απασχόλησης Φ. Πετραλιά συμφώνησαν χθες να εκταμιευτούν νωρίτερα οι πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για τον ΟΑΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν αποτελεί οριστική λύση του προβλήματος, που σύμφωνα με τη διοίκηση του ταμείου δεν είναι άλλη από την αύξηση της επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι αφορά το θέμα της εθελούσιας εξόδου που ζητά η διοίκηση του ΟΤΕ τα μηνύματα από τη χθεσινή συνάντηση μάλλον δεν είναι θετικά για τον κ. Βουρλούμη. «Θα εφαρμοστεί ο νόμος» έλεγαν κύκλοι του υπουργείου Απασχόλησης, που επί της ουσίας σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να εγκρίνει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο επιβαρύνει το ασφαλιστικό σύστημα και έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της προσφάτως ψηφισθείσας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που επιδιώκει την παράταση του εργασιακού βίου και τη μείωση της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν ακόμη την πορεία ενοποίησης των ταμείων και την προωθούμενη ρύθμιση που προβλέπει την υποβολή προϋπολογισμών και ισολογισμών από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και τα νοσοκομεία, με την οποία το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να ελέγξει τις δαπάνες τους και να επιλύσει οριστικά το θέμα των οφειλών των ταμείων προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα και αυτών προς τους προμηθευτές τους.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο