Χρηματοδότηση τριών εμβληματικών έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - e-ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΔΥΠΑ - Ε.Ένωσης κ.ά.

10 Νοέμβριος 2017
Taxheaven.gr



Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρηματοδότηση τριών εμβληματικών έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Τρία νέα εμβληματικά έργα με προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Οικονομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα έργα αφορούν κρίσιμες υποδομές στον τομέα των μεταφορών που βελτιώνουν τις πύλες εισόδου της Βόρειας Ελλάδας και διευκολύνουν σημαντικά το εμπόριο της χώρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ και τη δημιουργία ολοκληρωμένου κυκλώματος μεταφορών. Την αναβάθμιση επίσης, τόσο του εμπορικού, όσο και του επιβατικού λιμένα Καβάλας που θα διευρύνει  σημαντικά τις δυνατότητές τους. Τέλος, θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η κατασκευή νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους Έβρου.

Για τη χρηματοδότηση των νέων έργων ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Με τη σημερινή απόφαση εξασφαλίζουμε πρόσθετους πόρους για την υλοποίηση τριών κρίσιμων έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αναβάθμιση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας αλλά και η δημιουργία νέου συνοριακού σταθμού στον Έβρο θα βελτιώσει ουσιαστικά τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και θα στηρίξει αποφασιστικά την τοπική παραγωγική δραστηριότητα. Πρόκειται για έργα με μεγάλη εθνική και περιφερειακή σημασία».
                                                                                                         
Από το Γραφείο Τύπου