Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστηρότερο το «πόθεν έσχες» για πρόληψη της φοροδιαφυγής

To υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει το καθεστώς τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Στο στόχαστρο μετοχές, δωρεές και συμμετοχές.

Αυστηρότερο το «πόθεν έσχες» για πρόληψη της φοροδιαφυγής              

 
To υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει το καθεστώς τεκμηρίων απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Στο στόχαστρο μετοχές, δωρεές και συμμετοχές.

«AΠO μηδενική βάση» θα επανεξετάσει όλα τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων το υπουργείο Οικονομικών για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Oπως αναφέρουν πληροφορίες, η κυβέρνηση θεωρεί αρκετά «χαλαρό» το ισχύον καθεστώς του «πόθεν έσχες» και ως εκ τούτου στοχεύει να εντάξει τη μεταβολή του στη γενικότερη μεταρρύθμιση της φορολογίας κεφαλαίου και –ενδεχομένως– να προωθήσει τις όποιες αλλαγές από το 2009. Ο χρόνος της διαπίστωσης αυτής πάντως δεν φαίνεται να είναι άσχετος και με τη δυσμενή πορεία των φορολογικών εσόδων στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου).

Στις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται η επανεξέταση της μη προβλεπόμενης υποχρέωσης του φορολογουμένου να δικαιολογήσει την προέλευση χρηματικών ποσών που κατέβαλε για:
Αγορές μετοχών, εταιρικών μεριδίων, ομολόγων, εντόκων γραμματίων και παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Σύσταση επιχείρησης.
Συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμης εταιρίας.
Χορήγηση δανείων προς εταιρίες, κοινοπραξίες ή κοινωνίες στις οποίες μετέχει ο φορολογούμενος.
Δωρεές προς Δημόσιο, ΟΤΑ, ΑΕΙ, κρατικά νοσοκομεία κ.λπ.
Δωρεές προς κοινωφελή ιδρύματα και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δηλώνουν ότι επιδιώκουν κοινωφελείς σκοπούς.

Πηγή: Express.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο