Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Μητρώο ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ: Δημιουργία διακριτού πεδίου δήλωσης των εγχωρίως παραγόμενων και εγχωρίως κυκλοφορούντων προϊόντωνΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι στο μητρώο ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ (www.eopyy.gov.gr → Εφαρμογές →eopyynet) έχει δημιουργηθεί διακριτό πεδίο δήλωσης των εγχωρίως παραγόμενων και εγχωρίως κυκλοφορούντων προϊόντων. Ως τέτοια σύμφωνα με το αρθ. 108 του Ν.4461/2017 (ΦΕΚ Α’/38/28-03-2017) προσδιορίζονται τα προϊόντα που:

Α) είναι αποκλειστικά παραγόμενα στην Ελλάδα και

Β) κυκλοφορούν στην Ελλάδα και σε λιγότερες από τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι προμηθευτές εκτός των αδειών που προβλέπονται από τη νομοθεσία (ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ.130648, ΦΕΚ Β’/ 2198/02.10.2009) και οι οποίες θα πρέπει να επισυναφθούν θα πρέπει υποχρεωτικά να επισυνάψουν στο πεδίο και υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986) σε μορφή pdf όπου θα δηλώνεται από το νόμιμο εκπρόσωπο τους ότι το προϊόν ανήκει σε μία από τις δύο ανωτέρω περιπτώσεις.

Όσοι προμηθευτές είχαν ήδη δηλώσει μηδενικές τιμές αλλά ανήκουν στις δύο ανωτέρω κατηγορίες τότε θα πρέπει να επιλέξουν «αίτημα αλλαγής τιμής» και εν συνεχεία να επιλέξουν το πεδίο «εγχωρίως παραγόμενο».

Όλοι οι προμηθευτές αυτών των προϊόντων πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής μέχρι και την Πέμπτη 26/10/2017. Υπενθυμίζεται προς όλους ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε περίπτωση μη καταχώρησης κάποιου προϊόντος στο μητρώο σημαίνει ότι αυτό το προϊόν δεν αποζημιώνεται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ.
 

Ο Δ/ντης Στρατηγικού Σχεδιασμού
Θ. Ρηγάτος


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΟΠΥΥ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο