Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διασταυρώσεις σε (Ε5 και Ε1) για τις αδήλωτες επιχειρηματικές αμοιβές από συμμετοχή σε Ο.Ε. και Ε.Ε.

Tους χιλιάδες (όπως εκτιμάται) μικρομεσαίους, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει κατά το τρέχον οικονομικό έτος τις επιχειρηματικές αμοιβές που έλαβαν για τη χρήση 2007 από τη συμμετοχή τους σε Oμόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρίες, αναζητεί η εφορία. Η τελευταία απειλεί μάλιστα τους ασυνεπείς φορολογούμενους με τα προβλεπόμενα πρόστιμα, τους συνεπαγόμενους πρόσθετους φόρους και τις προσαυξήσεις που αναλογούν.

Διασταυρώσεις σε (Ε5 και Ε1) για τις αδήλωτες  επιχειρηματικές αμοιβές  από συμμετοχή σε Ο.Ε. και Ε.Ε.         

Tους χιλιάδες (όπως εκτιμάται) μικρομεσαίους, οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει κατά το τρέχον οικονομικό έτος τις επιχειρηματικές αμοιβές που έλαβαν για τη χρήση 2007 από τη συμμετοχή τους σε Oμόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρίες, αναζητεί η εφορία. Η τελευταία απειλεί μάλιστα τους ασυνεπείς φορολογούμενους με τα προβλεπόμενα πρόστιμα, τους συνεπαγόμενους πρόσθετους φόρους και τις προσαυξήσεις που αναλογούν.

Ειδικότερα, το υπουργείο Oικονομικών προγραμματίζει τη διενέργεια ελέγχων σε όλους τους φορολογουμένους που εμφανίζονται να μην έχουν δηλώσει τις επιχειρηματικές τους αμοιβές. Eτσι, πρόκειται να δώσει σχετικά ρητές οδηγίες προς όλες τις εφορίες αμέσως μόλις έχουν στη διάθεσή τους τους καταλόγους με τους φορολογούμενους αυτούς από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, να προχωρήσουν σε ελέγχους.

Σημειώνεται ότι με βάση τη φορολογική νομοθεσία, το 50% των κερδών που πραγματοποιεί κάθε Oμόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία, μπορεί να διανεμηθεί στους εταίρους της (φυσικά πρόσωπα) ως επιχειρηματική αμοιβή. Αυτό όμως συνεπάγεται, όπως είναι ευνόητο, ότι οι τελευταίοι οφείλουν να δηλώσουν την επιχειρηματική αμοιβή την οποία εισπράττουν ως εισόδημα στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Oπως αναφέρουν πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχωρά σε εις βάθος διασταύρωση των στοιχείων επιχειρηματικής αμοιβής που δήλωσαν πέρυσι οι O.Ε. και Ε.Ε. στη δήλωση φορολογίας κερδών τους (Ε5) για τη χρήση του 2005 με το εισόδημα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι ως επιχειρηματική αμοιβή στο βασικό έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1).

Hδη στο υπουργείο Οικονομικών διατυπώνονται υπόνοιες ότι από τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων αναμένεται να αποκαλυφθούν αρκετοί (ενδεχομένως και χιλιάδες) φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν δηλώσει για την οικονομική χρήση 2007 πολύ μικρότερα εισοδήματα από επιχειρηματική αμοιβή σε σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες τις οποίες έχουν δηλώσει από την πλευρά τους οι Ο.Ε. και Ε.Ε. στις οποίες συμμετείχαν οι φορολογούμενοι.

Τα στοιχεία των φορολογουμένων που θα εντοπισθούν στις διασταυρώσεις αναμένεται να αποσταλούν με ειδικά ηλεκτρονικά αρχεία στις εφορίες προκειμένου να κληθούν για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.

 
Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο