Ειδήσεις Τεχνολογία

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία

Η σεξουαλική πράξη δεν συμβάλλει απλώς στο να αισθανόμαστε καλύτερα. Καίει θερμίδες, μας βοηθάει να κοιμηθούμε, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ μπορεί ακόμα να περιορίσει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία
Προστατεύει από τον καρκίνο μέχρι το κρυολόγημα, λένε οι ειδικοί

 Η σεξουαλική πράξη δεν συμβάλλει απλώς στο να αισθανόμαστε καλύτερα. Καίει θερμίδες, μας βοηθάει να κοιμηθούμε, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ μπορεί ακόμα να περιορίσει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Η τόνωση του αυτοσεβασμού είναι ένας από τους 237 λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν σεξ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για την Τζούλια Κόουλ, συγγραφέα του βιβλίου «Πώς να κάνετε υπέροχο σεξ για το υπόλοιπο της ζωής σας». «Ύστερα από ικανοποιητικό σεξ, το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες, γνωστές και ως “χημικά της χαράς”, επειδή βελτιώνουν τη διάθεση», λέει. «Από σωματική άποψη είναι παρόμοιο με ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής- όμως εάν έχεις κάνει σεξ με κάποιον που αγαπάς, αισθάνεσαι επίσης ότι σε φροντίζουν και βελτιώνει την αυτοεκτίμησή σου».

Κατά της αϋπνίας
Όσοι βέβαια έχουν σεξουαλικές εμπειρίες που δεν είναι ευχάριστες δέχονται μια εξίσου αρνητική επίπτωση στο ψυχισμό τους. Όμως αν μιλήσουμε για τις θετικές εμπειρίες, πιστεύεται ότι το σεξ βελτιώνει την εικόνα για το σώμα, περιορίζει το άγχος και την πιθανότητα ψυχιατρικών ασθενειών, κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων.
Στη διάρκεια του οργασμού το σώμα παράγει οξυτοκίνη, μια ορμόνη συνδεδεμένη με πολλές θετικές σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις. Πρώτη μεταξύ αυτών είναι η επωφελής επίδραση στον ύπνο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σεξ είναι χαλαρωτικό και βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας», λέει ο δρ. Ντέιβιντ Ντέλβιν. «Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το σεξ, με σύντροφο ή μόνοι τους, ως υπνωτικό». Αυτή η άποψη υποστηρίζεται και από εύρημα έρευνας που διεξήχθη στις ΗΠΑ το 2000, σύμφωνα με το οποίο το 32% των 1.866 γυναικών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι αυνανίζονται συχνά για να μπορέσουν να κοιμηθούν.
Ένα από τα βασικά οφέλη των συχνών οργασμών είναι η θετική τους επίπτωση στο πώς χειριζόμαστε το άγχος μας. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Βιολογική Ψυχολογία», 24 γυναίκες και 24 άνδρες κατέγραψαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Οι ερευνητές τούς υπέβαλαν σε δοκιμασίες όπως να μιλήσουν δημόσια ή να κάνουν αριθμητικές πράξεις με το μυαλό τους. Όσοι προηγουμένως είχαν κάνει σεξ τα κατάφεραν καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Ασπίδα για λοιμώξεις
Το σεξ μια ή δύο φορές την εβδομάδα έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος που λέγεται ανοσοσφαιρίνη (ΙgΑ), η οποία μας προστατεύει από κρυώματα και λοιμώξεις.
Συχνές εκσπερματίσεις μπορεί να περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη στους ηλικιωμένους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι όσοι άνδρες αυνανίζονταν συχνά σε νεαρή ηλικία είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη», επιβεβαιώνει ο δρ. Ντέλβιν.
Οι συχνές σεξουαλικές επαφές βοηθούν και τις γυναίκες να αποφύγουν τον καρκίνο του στήθους. Έρευνα του 1989 στην οποία πήραν μέρος 146 Γαλλίδες εντόπισε ότι όσες δεν είχαν σεξουαλικό σύντροφο ή έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά τον μήνα διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του στήθους.

Πηγή Τα νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο