Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σε ένα μήνα θα κριθεί το θέμα της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ

XPONIKO περιθώριο ενός μήνα ζήτησε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά από τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ για να εξετάσει το ενδεχόμενο σταθερής και θεσμοθετημένης χρηματοδότησης του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών από τον κρατικό προϋπολογισμό με ποσοστό 0,6% του ΑΕΠ.

Σε ένα μήνα θα κριθεί το θέμα της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ              

XPONIKO περιθώριο ενός μήνα ζήτησε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά από τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ για να εξετάσει το ενδεχόμενο σταθερής και θεσμοθετημένης χρηματοδότησης του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών από τον κρατικό προϋπολογισμό με ποσοστό 0,6% του ΑΕΠ.

Το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ΟΑΕΕ τέθηκε για άλλη μια φορά επί τάπητος χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς, όπως επισημαίνουν, σε περίπου έναν χρόνο το ασφαλιστικό τους ταμείο (ΟΑΕΕ), το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, θα καταρρεύσει.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του κλάδου, περίπου 2 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα», καθώς ο οργανισμός, ο οποίος προήλθε από την ενοποίηση των ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία, με την περιουσία του να μην επαρκεί για την κάλυψη των συντάξεων και άλλων υποχρεώσεων για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών...

Μάλιστα, οι συνδικαλιστές τόνισαν στην κ. Πετραλιά ότι αν δεν τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για κάλυψη των υποχρεώσεων προς το ΤΣΑ (300 εκατ. ευρώ) και το ΤΑΕ που υπολογίζονται στα 40 εκατ. ευρώ, δεν θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής των συντάξεων τους προσεχείς μήνες.

Δεδομένου ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες - ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αποτελούν αποδεδειγμένα τη «ραχοκοκαλιά» της εθνικής οικονομίας, η ΓΣΕΒΕΕ διεκδικεί:

• Σταθερή και θεσμοθετημένη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Αμεση εκπλήρωση των δεσμεύσεων για κάλυψη των ελλειμμάτων των Ταμείων που ενοποιήθηκαν το 2007 (ΤΕΒΕ – ΤΑΕ- ΤΣΑ) και των ελλειμματικών Ταμείων (ΤΑΝΠΥ, Ταμείο Πρόνοιας Ξενοδόχων, ΤΑΠΕΑΠΙ) που προστέθηκαν με τον τελευταίο Νόμο 3655/2008.

• Αλλαγή των όρων υπολογισμού των συντάξεων με Διαδοχική ασφάλιση.

• Αλλαγή των όρων συνταξιοδότησης για τους μετά του 1993 ασφαλισμένους επαγγελματίες – βιοτέχνες έμπορους.

Η ΓΣΕΒΕΕ μετά την άκαρπη συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές και «ακραίες» κινητοποιήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν:

- Πραγματοποίηση συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων μέσα στον Ιούλιο.

- Διοργάνωση συγκεντρώσεων κινητοποιήσεων όλων των μορφών σε όλες τις πόλεις – πρωτεύουσες των νομών με αφετηρία την Αθήνα εντός του Ιούλιου. Eκδοση πληροφοριακού υλικού και αφισοκολλήσεις σε όλη την Ελλάδα

- Κινητοποίηση και συνεργασία όλων των Σωματείων και των Ομοσπονδιών Βιοτεχνών – Εμπόρων – Επαγγελματιών και Επιμελητηρίων.

- Κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο με παράλληλο κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.

- Υιοθέτηση και σχεδιασμό ακόμα και ακραίων κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι κατά την άφιξη των συνδικαλιστών στο υπουργείο σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, καθώς η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο