Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνάντηση Αλογοσκούφη με ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για την ακρίβεια

Λύσεις για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από τη διεθνή κρίση αναζητά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο πλαίσιο συνάντησης με τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΣΕΒ.

Συνάντηση Αλογοσκούφη με ΓΣΕΕ-ΣΕΒ για την ακρίβεια

Λύσεις για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από τη διεθνή κρίση αναζητά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο πλαίσιο συνάντησης με τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΣΕΒ.

Ζητά συνεργασία για την αντιμετώπιση των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων και ενημερώνει τις οργανώσεις για τα μέτρα στήριξης των εισοδηματικά ασθενέστερων ομάδων που θα υλοποιηθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
 
"Ευθύνη όλων μας είναι να συμβάλλουμε για να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις από τη διεθνή κρίση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συμβάλλουν και με δικές τους πρωτοβουλίες στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

O κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει έγκαιρα σε πολιτικές για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή με τις αυξήσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ, την αύξηση του ΕΚΑΣ και του επιδόματος ανεργίας, καθώς ακόμα και με τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και την αύξηση των αφορολόγητων ορίων, που ενισχύουν τα εισοδήματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το φθινόπωρο θα τεθεί σε εφαρμογή και το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής με στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και κυρίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους, ενώ συνεχίζεται η δημοσιονομική εξυγίανση και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων έχουν βοηθήσει σημαντικά την ελληνική οικονομία και χωρίς αυτές η κατάσταση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. "Η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της διαφάνειας και τη συγκράτηση των δαπανών στο δημόσιο τομέα", πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση οικονομική ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, με ενίσχυση 1.000 ευρώ σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, ενίσχυση 500 ευρώ για τους χαμηλόμισθους και χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αλλά και μέτρα συγκράτησης της ανοδικής πορείας των τιμών στην αγορά.

Ο ΣΕΒ ζητά άρση των έμμεσων επιβαρύνσεων επί των τιμών από φόρους, τέλη κ.α. και απελευθέρωση υπηρεσιών και επαγγελμάτων που συμπιέζουν προς τα πάνω τις τιμές.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο