Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Καταρρέει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών

Καταρρέει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που ακόμη και αν πουλήσει την περιουσία του έχει χρήματα για τις συντάξεις για λιγότερο από 12 μήνες.

Νέες ρευστοποιήσεις ομολόγων από το ΤΕΒΕ

Καταρρέει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που ακόμη και αν πουλήσει την περιουσία του έχει χρήματα για τις συντάξεις για λιγότερο από 12 μήνες.

Η ΓΣΕΒΕΕ στέλνει σήμα κινδύνου και επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για τη σημερινή κατάσταση, επισημαίνοντας πως «σκηνοθετείται» η οικονομική κατάρρευση του ασφαλιστικού φορέα με στόχο τη μείωση των συντάξεων.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει νέα απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ταμείου για την πώληση και άλλων περιουσιακών στοιχείων (πιθανότατα μετοχές και ομόλογα).

Σε ανάλογες κινήσεις είχε προχωρήσει και πέρσι ο φορέας των αυτοαπασχολουμένων σε μια προσπάθεια να βρει λεφτά για τις συντάξεις.

«Το ταμείο πέρασε από καιρό στα όρια της κατάρρευσης», σημειώνεται σε επιστολή της Συνομοσπονδίας προς την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, επισημαίνοντας πως μετά την ενοποίηση (το 2007) άρχισε η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών βλέπουν σχέδιο για μείωση συντάξεων από 30% έως και 40%, κάτι που θα επιτευχθεί «μέσα από τη διαδικασία του οικονομικού στραγγαλισμού του ασφαλιστικού οργανισμού».

Χαρακτηριστικά στην επιστολή τονίζεται πως«με τον τελευταίο νόμο 3655/2008 και την προσθήκη- ενοποίηση σε ένα ήδη οικονομικά προβληματικό οργανισμό, τριών νέων ελλειμματικών ταμείων, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς μέριμνα για κάλυψη ελλειμμάτων, στην πραγματικότητα νομοθετήθηκε και σκηνοθετήθηκε με εγκληματική προχειρότητα η οικονομική κατάρρευση του ΟΑΕΕ».


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο