Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Είκοσι κράτη μέλη επιβεβαιώνουν τη δημιουργία Ευρωπαϊκής ΕισαγγελίαςΣτις 12 Οκτωβρίου, ο κανονισμός για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) εγκρίθηκε από τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στην ενισχυμένη συνεργασία για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη όσων διαπράττουν αδικήματα κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης. Θα συσπειρώνει τις ευρωπαϊκές και τις εθνικές προσπάθειες επιβολής του νόμου για την καταπολέμηση της απάτης εις βάρος της ΕΕ.

«Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι ένα σημαντικό βήμα για την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην προστασία των χρημάτων των φορολογουμένων μας. Ακόμη και όταν οι εγκληματίες δρουν διασυνοριακά, μπορούμε πλέον να διασφαλίζουμε ότι θα προσάγονται στη δικαιοσύνη και ότι τα χρήματα των φορολογουμένων θα ανακτώνται.»

— κ. Urmas Reinsalu, Υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας

Η έδρα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας θα είναι στο Λουξεμβούργο. Η ημερομηνία ανάληψης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία των διερευνητικών και διωκτικών καθηκόντων της θα καθοριστεί από την Επιτροπή βάσει πρότασης του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα και κατόπιν της σύστασης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Η εν λόγω ημερομηνία θα είναι τουλάχιστον τρία έτη μετά την έναρξη ισχύος του ανωτέρω κανονισμού.

Έως σήμερα, στην ενισχυμένη συνεργασία έχουν ενταχθεί 20 κράτη μέλη: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Σλοβακία.


Ετικέτες για αναζήτηση EPPO Ευρωπαϊκή Εισαγγελία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο