Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης γιατρών στο Mητρώο του ΟργανισμούΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

www.eopyy.gov.gr

Μαρούσι, 12/10/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι εάν κατά την ανάκτηση παραπεμπτικού από το web service της Ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εμφανίζεται το μήνυμα «Ο Συνταγογράφος Ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ» τότε δεν απαιτείται επανέκδοση του παραπεμπτικού για τον ασφαλισμένο, αλλά μία επικοινωνία του εργαστηρίου με το γιατρό για να τον ενημερώσει ότι πρέπει να πιστοποιηθεί στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν εκδοθεί και για τις οποίες είχαν ενημερωθεί οι γιατροί με τις από 23/05/2016 και 01/06/2016 (επισυνάπτεται) ανακοινώσεις του Οργανισμού. Τα έγγραφα μπορούν να αναζητηθούν και στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr) στο πεδίο «Ανακοινώσεις». Επισημαίνεται ότι η όλη διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτείται πάνω από πέντε λεπτά για να ολοκληρωθεί. Όταν ο γιατρός ολοκληρώσει την ηλεκτρονική πιστοποίηση του τότε ο πάροχος μπορεί άμεσα να εκτελέσει απρόσκοπτα το παραπεμπτικό.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους παρόχους και τους γιατρούς για τη συνεργασία τους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι πολίτες.


Ο Πρόεδρος
Σ. Μπερσίμης
Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι δίνεται παράταση για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ μέχρι και την 31/12/2017, μετά από αυτή την ημερομηνία παραπεμπτικό ή συνταγή που θα έχει εκδοθεί από μη πιστοποιημένο γιατρό δεν θα αποζημιώνεται.

Μέχρι εκείνη την ημερομηνία το μήνυμα που εμφανίζεται: «Ο Συνταγογράφος Ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ» είναι προειδοποιητικό και τα παραπεμπτικά μπορούν να εκτελεστούν κανονικά.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους γιατρούς, αλλά και τους συμβεβλημένους παρόχους μας για τη συνεργασία τους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι πολίτες.

Ακολουθούν οι οδηγίες που είχαν δοθεί στις 01-06-2016 για την πιστοποίηση.


Ο Δ/ντης Στρατηγικού Σχεδιασμού
Θ. ΡηγάτοςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης γιατρών στο Mητρώο του Οργανισμού


Σε συνέχεια της από 23/05/2016 ανακοίνωσής μας και κατόπιν συχνών ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας, διευκρινίζουμε ότι υποχρέωση εγγραφής για πιστοποίηση στο Μητρώο του Οργανισμού, έχουν όλοι οι γιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ή μη, που βάσει ειδικότητας πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω:
- συνταγογραφούν φάρμακα
- παραπέμπουν για διενέργεια εξετάσεων
- παραπέμπουν για νοσηλεία
- εκδίδουν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις
- Η εγγραφή των γιατρών που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γίνεται από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), από το πεδίο:
«Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής «Εγγραφή Χρήστη».

- Όσον αφορά στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα προσωπικά στοιχεία (πχ διεύθυνση κατοικίας/εργασίας/ ιατρικός σύλλογος που ανήκουν κλπ), μέσω της επιλογής:
«Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» μέσω της επιλογής ««Μεταβολή», κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη διαθέτουν στο eΔΑΠΥ.

- Όσοι γιατροί έχουν ήδη πιστοποιηθεί στο παρελθόν δεν χρειάζεται να πιστοποιηθούν εκ νέου.

Προκειμένου ένας γιατρός να ελέγξει αν έχει ήδη πιστοποιηθεί, αυτό μπορεί να γίνει από το πεδίο:
«Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ» → «Μεταβολή», όπου εισάγει τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτει και ελέγχει αν είναι συμπληρωμένα όλα τα προσωπικά του στοιχεία.

Σχετικές οδηγίες τόσο για την «Εγγραφή» όσο και για την «Μεταβολή» υπάρχουν στο πεδίο «Εφαρμογές» → «Ιατρικές Υπηρεσίες» → «Οδηγίες Εγγραφής Ιατρών και Γνωματεύσεων ΕΚΠΥ».

Επισημαίνεται ότι στο εξής, κάθε γιατρός των παραπάνω κατηγοριών, έχει την υποχρέωση να επικαιροποιεί ή διορθώνει άμεσα οποιοδήποτε από τα μεταβλητά στοιχεία του (πχ email, τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας/εργασίας κλπ), μέσω της επιλογής «Μεταβολή» της εφαρμογής «Εγγραφή Ιατρών για Παροχές ΕΚΠΥ», καθώς ενδέχεται να λαμβάνει ενημερώσεις ή προσκλήσεις από τον Οργανισμό.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σ. ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ
Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο