Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Α. Πετρόπουλος: «Στόχος η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών - Επέκταση αναγνώρισης ασφαλιστικού χρόνου από επίσχεση εργασίας σε έως και 5 μήνες»Καλεσμένος στην εκπομπή του κ. Κώστα Αρβανίτη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό 24/7, βρέθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κος Αν. Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

• Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας, ότι υπάρχει θέμα για τα ετήσια καθαρά εισοδήματα από 50.000 έως 75.000 ευρώ και όχι παντού καθώς σε κάποιους, η διαφορά σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλονταν και εξαρτιόνταν από την ηλικία και την κλίμακα δεν είναι μεγάλη. Για κάποιους που έχουν πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα δεν είναι θέμα, καθώς, το ποσό που εισφέρουν αφαιρείται από τα έσοδά τους με αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότερο φόρο

• Περίπου 275 εκατομμύρια ευρώ από την υποδόση που θα λάβει η χώρα, θα δοθούν για την χορήγηση των συντάξεων

• Οι συντάξεις των μισθωτών που βρίσκονται σήμερα σε αναμονή απόδοσης άνω των 90 ημερών, είναι λιγότερες από 50.000 (σε 25.000 απ’ αυτές έχουν δοθεί προσωρινές), ενώ στις αρχές του 2015 ο αριθμός αυτός έφτανε τις 165.000. Στόχος είναι, μετά τον Ιούνιο του 2018 να αποδίδονται όλες οι πλήρεις συντάξεις στο τρίμηνο. Η καθυστέρηση οφείλεται, στην ύπαρξη τεράστιου συσσωρευμένου όγκου αιτήσεων από παλιά έτη, στην ύπαρξη μη εκκαθαρισμένων μητρώων, στην μη ψηφιοποίηση των αιτήσεων, σε πάρα πολλά τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν και όχι σε οικονομικό πρόβλημα του φορέα

• Αναμένεται απόφαση (έχει ήδη υπογράψει στις 9.10.2017 έγγραφο για τη σύνταξή της) με την οποία, θα δίνεται η δυνατότητα, σε όσους τους υπολείπεται ασφαλιστικός χρόνος για τη συνταξιοδότηση και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, κατόπιν αίτησής τους στον Ε.Φ.Κ.Α., να αναγνωρίζουν περίοδο (χρόνο) ασφάλισης για έως και 5 μήνες (από έναν μήνα που ισχύει έως σήμερα)

Αναφέρθηκε επίσης και στην υπόθεση των χαμένων το 2013 ηλεκτρονικών αρχείων (και των backup τους) εκκρεμών μέχρι τη χρονιά του 2013, οφειλών και καταλογισμών εισφορών από οφειλέτες του ΤΣΑΥ, όπως έχει ήδη καταγγείλει στη Βουλή τον Ιούνιο, υπόθεση που όπως χαρακτηριστικά είπε, τον κάνει να παραξενεύεται «με κατεύθυνση σκέψεων προς τη δόλια συμπεριφορά κάποιων».

Ακούστε το σχετικό ηχητικό:


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο