Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Πρόσκληση σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 Οκτώβρη στο Υπουργείο Εργασίας και ώρα 5 μ.μ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΦΑΞ 38 01 227 - ΑΘΗΝΑ
E-mail: : [email protected] .Web Site: www.pol.org.gr

Αθήνα, 06 Οκτωβρίου 2017

Παράσταση Διαμαρτυρίας 12 Οκτώβρη Υπουργείο Εργασίας 5 μ.μ.

ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον ότι κάθε αντιλαϊκό μέτρο, κάθε προσπάθεια κατακρεούργησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων συνοδεύεται από την εξαπάτηση, τα ψέματα, τις αυταπάτες και την καταστολή.

Επιπλέον απόδειξη αποτελεί και η προσπάθεια για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης που θα φορτώσει και άλλα μέτρα στις πλάτες μας. Με τι συνδυάζεται λοιπόν αυτή η προσπάθεια; Πέραν των αμέτρητων ψεμάτων, με το χτύπημα κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων και σε αγαστή συνεργασία με Ε.Ε. – ΔΝΤ ετοιμάζονται με τον συνδικαλιστικό νόμο ουσιαστικά να καταργήσουν κάθε είδους εργατικό αγώνα κάθε είδους απεργία.

Προσπαθούν να εκμηδενίσουν κάθε πιθανότητα η αντιλαϊκή τους πολιτική να συναντήσει αντίσταση από τους αγώνες των εργαζομένων. Θέλουν σιγή νεκροταφείου ώστε απερίσπαστοι να μας οδηγήσουν στον εργασιακό μεσαίωνα για να κερδοφορούν οι Όμιλοι επιχειρήσεων.

Θέλουν τα σωματεία των εργαζομένων να είναι οσφυοκάμπτες και χειροκροτητές των αντιλαϊκών τους μέτρων. Πρόσφατο παράδειγμα για το πώς θέλουν τα σωματεία είναι οι αρχαιρεσίες του «δήθεν» σωματείου στον κλάδο των σουπερ μάρκετ, που γίνονται κάτω από το μάτι, αλλά και με τη συμμετοχή (!!!) της μεγαλοεργοδοσίας (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, MY MARKET κτλ) και με πρωτεργάτες συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή πρωτοπόροι εργαζόμενοι και μέλη ΔΣ που πρωτοστατούν στους αγώνες μας και στον δικό μας κλάδο αντιμετωπίζουν καθημερινά επιθέσεις, εκφοβισμούς και απολύσεις. Οι εργοδότες και στον δικό μας κλάδο με τις πλάτες τις Κυβέρνησης δίνουν ρεσιτάλ.

Ετοιμάζονται, λοιπόν, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων, να επιβάλουν ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζομένων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση.

Η ιστορία έχει δείξει ότι το ταξικό κίνημα άντεξε σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας στην απεργία, να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

Κανείς εργαζόμενος μόνος απέναντι στο κράτος, στην αστική δικαιοσύνη και την εργοδοσία

Καλούμε κάθε σωματείο μας, κάθε εργαζόμενο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Με πρωτοβουλίες, ανακοινώσεις, συσκέψεις, κινητοποιήσεις κάθε μορφής να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τους σκοπούς τους.

Προετοιμαζόμαστε για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Όλοι στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας συνδικάτων και συνδικαλιστών την Πέμπτη 12 Οκτώβρη και ώρα 5μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο