Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μετατίθενται 250 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων

Μετατίθενται σε ΔΟΥ, τελωνεία και την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών 250 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), ύστερα από εισήγηση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα και απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Μετατίθενται 250 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων

Μετατίθενται σε ΔΟΥ, τελωνεία και την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών 250 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), ύστερα από εισήγηση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα και απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Πρόκειται σχεδόν για το ένα τρίτο του προσωπικού της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, για τη μετακίνηση του οποίου, όπως αναφέρουν στο υπουργείο Οικονομικών, τα κριτήρια ήταν ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία, καθώς και η μη ικανοποιητική απόδοσή τους στο ελεγκτικό έργο.

Οπως ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών, βρέθηκε υπάλληλος με 16 χρόνια υπηρεσίας στην ίδια Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Ελέγχων στα νυχτερινά κέντρα. Η απόφαση αυτή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με ανάλογη απόφαση που είχε ληφθεί προ ημερών από το υπουργείο Οικονομικών και αφορούσε μεταθέσεις υπαλλήλων από τα περιφερειακά ελεγκτικά κέντρα και τα διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα προς τις εφορίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι 250 θέσεις στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων που θα μείνουν κενές, θα καλυφθούν από υπαλλήλους που υπηρετούν ήδη σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και οι οποίοι περιλαμβάνονται στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 2003.

www.kathimerini.gr


Για το ίδιο θέμα η Ημερησία αναφέρει

Καρατόμηση" φοροελεγκτών λόγω μειωμένων εσόδων

Νέες μαζικές μεταθέσεις φοροελεγκτών έφερε η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων. Μετά την μετακίνηση των 90 ελεγκτών των Ελεγκτικών Κέντρων ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας προχώρησε στην «καρατόμηση»  του 1/3 των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα 250 ελεγκτές από τους 750 που υπηρετούν στην ΥΠΕΕ θα μετακινηθούν άμεσα σε εφορίες, τελωνεία και την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου  Οικονομικών. 

Ο υφυπουργός αποφάσισε την μετακίνηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων λόγω μειωμένης απόδοσης στο ελεγκτικό τους έργο αλλά και πολυετούς υπηρεσίας στην ίδια θέση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπάλληλου ο οποίος για 16 χρόνια υπηρετούσε στην υπηρεσία ελέγχου των νυχτερινών κέντρων.

Στις θέσεις των φοροελεγκτών της ΥΠΕΕ που αποχωρούν από την ΥΠΕΕ θα τοποθετηθούν νέοι ελεγκτές οι οποίοι προέρχονται από το διαγωνισμό του υπουργείου Οικονομίας  που είχε διεξαχθεί το 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο