Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ε. Αχτσιόγλου: «Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ το 2018 θα καθορίσει τις διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται να γίνουν» (Video)Συνέντευξη στο ΣΚΑΪ έδωσε  η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου. η οποία αναφέρθηκε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων των εισφορών αλλά και σε άλλα εργασιακά θέματα.

Σχετικά με τις συντάξεις που εκκρεμούν


«Για να οριοθετήσουμε λίγο το ζήτημα, οι εκκρεμότητες που παραλάβαμε σε ό,τι αφορά στις συνταξιοδοτικές παροχές εν γένει ήταν περίπου 360.000. Αφορά κύριες συντάξεις επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ. Είναι κάτι περίπου γύρω στις 100 χιλιάδες κύριες συντάξεις. Στο πρώτο δεκάμηνο του 2017 έχουν καταβληθεί περισσότερες από 160.000 συντάξεις, κύριες, επικουρικές και εφάπαξ. Προφανώς κάθε μήνα προστίθενται νέες, αλλά παρακολουθούμε ότι ο όγκος των εκκρεμοτήτων διαρκώς μειώνεται. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης έχει καταβάλει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο σε συντάξεις κύριες επικουρικές και εφάπαξ μέσα σε αυτό το πρώτο δεκάμηνο, προφανών υπάρχει δουλειά ακόμη να γίνει, όμως ο ρυθμός έχει επιταχυνθεί.»

Σχετικά με τον ρυθμό εκκαθάρισης των συντάξεων

«Ικανοποιημένος ένας υπουργός θα είναι όταν ο ασφαλισμένος υποβάλλει την αίτηση και μέσα σε δύο μήνες παίρνει την σύνταξή του. Βασική μας ανάγκη είναι να εκκαθαρίσουμε το stock των ληξιπροθέσμων».
Η πλήρης εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων θα λάβει χώρα οπωσδήποτε τον Ιούνιο του 2018. Εμείς προσπαθούμε ακόμη και νωρίτερα. Στον προϋπολογισμό έχει ληφθεί αυτό το ποσό υπόψη και άρα το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν εξαρτάται από το ποσό των εκκρεμών συντάξεων», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας

Σχετικά με την υπερφορολόγηση και την αύξηση των εισφορών

«Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ έχει δημιουργηθεί γιατί έχουν αυξηθεί τα έσοδα από τους μισθωτούς και ελαφρώς η εισπραξιμότητα στους ελ. επαγγελματίες» «Το 2018 ο ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσει να έχει αυτό το πλεόνασμα το οποίο θα μας επιτρέψει να κάνουμε τις διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται. »

Σχετικά με την ανεργία

«Η σχέση μεταξύ μερικής και πλήρους απασχόλησης προφανώς δεν είναι αυτή που θέλουμε αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας. Τα νούμερα αυτά μεταβάλλονται από μήνα σε μήνα».
«Η μείωση της ανεργίας δεν είναι πλασματική. Κανείς δεν πανηγυρίζει για την εικόνα της αγοράς εργασίας».

Σχετικά με την διαπραγμάτευση για το συνδικαλιστικό νόμο

«Ζήτημα που υπάρχει στα εργασιακά είναι αυτό της απαρτίας στη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία. Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η απαρτία αυτή να αφορά το 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών από το 1/3 που είναι σήμερα.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο