Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 15 Ιουλίου οι εκπτώσεις λέει η ΕΣΕΕ

27 Ιούνιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Πριν από τις 15 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις αφού ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε να ξεκινήσουν άμεσα οι μειώσεις τιμών. Η ΕΣΕΕ πάντως λέει ότι οι εκπτώσεις αρχίζουν 15 Ιουλίου.
Στις 15 Ιουλίου οι εκπτώσεις λέει η ΕΣΕΕ

Πριν από τις 15 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις αφού ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε να ξεκινήσουν άμεσα οι μειώσεις τιμών. Η ΕΣΕΕ πάντως λέει ότι οι εκπτώσεις αρχίζουν 15 Ιουλίου.

Ζητούμε από την Πολιτεία να αντιληφθεί και να στηρίξει την πρότασή μας αυτή, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αντιπαρατίθεται στον νόμο που καθορίζει το πλαίσιο

Έτσι, ελπίζοντας να γεμίσουν τα ταμεία τους οι εμπορικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν με γενναία ποσοστά εκπτώσεων, τα οποία για τα εποχικά είδη θα φτάνουν από τις πρώτες ημέρες το 60%.

Η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου υπενθυμίζει ότι, βάσει του νόμου (άρθρο 15 ν. 802/1978, όπως ισχύει), οι θερινές εκπτώσεις έτους 2008 θα αρχίσουν κανονικά στις 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.
Τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων απαγορεύεται στους υπεύθυνους των εμπορικών καταστημάτων να ανακοινώνουν προς το κοινό, εκπτώσεις ή προσφορές με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Κατά την αυτή ως άνω χρονική περίοδο των τριάντα (30) ημερών, απαγορεύεται στις εμπορικές επιχειρήσεις η διενέργεια προωθητικών ενεργειών πωλήσεων, εκτός εάν ασκούν τις συγκεκριμένες πρακτικές καθόλο το έτος και μπορούν να το αποδείξουν (Α4/620/16-5-2006 εγκύκλιος του Υφυπουργού Ανάπτυξης).

Κατόπιν αυτών, καλούμε τόσον τους καταναλωτές να μην εντυπωσιάζονται από επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις, όσον και τις εμπορικές επιχειρήσεις να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να τις βάλει σε περιπέτειες, καθότι οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρές και οικονομικά επώδυνες.

Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει το παρόν καθεστώς των οριοθετημένων από τον νόμο σταθερών ημερομηνιών εκπτώσεων, που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης με τους νόμους 3377/2005 και 3557/2007 και καλεί τους εμπόρους της χώρας να περιφρουρήσουν την ανάκτηση του κύρους, αυτού του απαξιωμένου παλαιότερα θεσμού, που αποτελεί επιτυχία όλων μας και να μην επιχειρήσουν αυθαίρετες «τακτικές ισοδυνάμου αποτελέσματος με  εκπτώσεις», τόσο προ της έναρξης όσο και μετά την λήξη αυτών.

Πηγή Ισοτιμία




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης