Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 15 Ιουλίου οι εκπτώσεις λέει η ΕΣΕΕ

Πριν από τις 15 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις αφού ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε να ξεκινήσουν άμεσα οι μειώσεις τιμών. Η ΕΣΕΕ πάντως λέει ότι οι εκπτώσεις αρχίζουν 15 Ιουλίου.

Στις 15 Ιουλίου οι εκπτώσεις λέει η ΕΣΕΕ

Πριν από τις 15 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις αφού ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε να ξεκινήσουν άμεσα οι μειώσεις τιμών. Η ΕΣΕΕ πάντως λέει ότι οι εκπτώσεις αρχίζουν 15 Ιουλίου.

Ζητούμε από την Πολιτεία να αντιληφθεί και να στηρίξει την πρότασή μας αυτή, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αντιπαρατίθεται στον νόμο που καθορίζει το πλαίσιο

Έτσι, ελπίζοντας να γεμίσουν τα ταμεία τους οι εμπορικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν με γενναία ποσοστά εκπτώσεων, τα οποία για τα εποχικά είδη θα φτάνουν από τις πρώτες ημέρες το 60%.

Η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου υπενθυμίζει ότι, βάσει του νόμου (άρθρο 15 ν. 802/1978, όπως ισχύει), οι θερινές εκπτώσεις έτους 2008 θα αρχίσουν κανονικά στις 15 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.
Τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη των εκπτώσεων απαγορεύεται στους υπεύθυνους των εμπορικών καταστημάτων να ανακοινώνουν προς το κοινό, εκπτώσεις ή προσφορές με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Κατά την αυτή ως άνω χρονική περίοδο των τριάντα (30) ημερών, απαγορεύεται στις εμπορικές επιχειρήσεις η διενέργεια προωθητικών ενεργειών πωλήσεων, εκτός εάν ασκούν τις συγκεκριμένες πρακτικές καθόλο το έτος και μπορούν να το αποδείξουν (Α4/620/16-5-2006 εγκύκλιος του Υφυπουργού Ανάπτυξης).

Κατόπιν αυτών, καλούμε τόσον τους καταναλωτές να μην εντυπωσιάζονται από επικοινωνιακού χαρακτήρα ανακοινώσεις, όσον και τις εμπορικές επιχειρήσεις να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να τις βάλει σε περιπέτειες, καθότι οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρές και οικονομικά επώδυνες.

Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει το παρόν καθεστώς των οριοθετημένων από τον νόμο σταθερών ημερομηνιών εκπτώσεων, που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης με τους νόμους 3377/2005 και 3557/2007 και καλεί τους εμπόρους της χώρας να περιφρουρήσουν την ανάκτηση του κύρους, αυτού του απαξιωμένου παλαιότερα θεσμού, που αποτελεί επιτυχία όλων μας και να μην επιχειρήσουν αυθαίρετες «τακτικές ισοδυνάμου αποτελέσματος με  εκπτώσεις», τόσο προ της έναρξης όσο και μετά την λήξη αυτών.

Πηγή Ισοτιμία

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο