Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οδηγία Ε.Ε. για μέτρα υπέρ μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΣΕΙΡΑ μέτρων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως η απλοποίηση της νομοθεσίας περί κρατικών ενισχύσεων, η μείωση του ΦΠΑ για υπηρεσίες που παρέχονται σε τοπικό επίπεδο ή η εξόφληση των τιμολογίων εντός 30 ημερών, εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οδηγία Ε.Ε. για μέτρα υπέρ μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΣΕΙΡΑ μέτρων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως η απλοποίηση της νομοθεσίας περί κρατικών ενισχύσεων, η μείωση του ΦΠΑ για υπηρεσίες που παρέχονται σε τοπικό επίπεδο ή η εξόφληση των τιμολογίων εντός 30 ημερών, εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Κομισιόν αποφάσισε να προτείνει νέα νομοθεσία σε τέσσερις τομείς, οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα τις ΜΜΕ.

Ειδικότερα, προβλέπεται ένας νέος γενικός κανονισμός απαλλαγής κατά κατηγορία όσον αφορά τις κρατικές βοήθειες ο οποίος θα απλουστεύσει τις διαδικασίες και θα μειώσει το κόστος. Θα καταστήσει πιο εντατική τη βοήθεια για τις ΜΜΕ και θα τις διευκολύνει να επωφελούνται από τη βοήθεια για κατάρτιση, έρευνα και ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και άλλα είδη βοήθειας.

Δημιουργείται ένα νέο καθεστώς που θα επιτρέψει σε μια «ευρωπαϊκή ιδιωτική επιχείρηση» (ΕΙΕ) να συσταθεί και να λειτουργήσει σύμφωνα με τις ίδιες ομοιόμορφες αρχές σε όλα τα κράτη μέλη. Από πρακτική άποψη, ΕΙΕ σημαίνει ότι οι ΜΜΕ μπορούν να συστήσουν εταιρεία με την ίδια μορφή, ανεξάρτητα από το εάν δραστηριοποιούνται στο δικό τους κράτος μέλος ή σε άλλο.

Η επιλογή για ΕΙΕ θα επιτρέψει στους επιχειρηματίες να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, όσον αφορά τη λήψη νομικών συμβουλών, τη διαχείριση και τη διοίκηση. Σήμερα είναι υποχρεωμένες να προχωρούν σε διαφορετική εταιρεία σε κάθε μέλος που δραστηριοποιούνται.

Η Επιτροπή θα υποβάλει επίσης μια νέα πρόταση ΦΠΑ, η οποία θα προσφέρει στα κράτη-μέλη τη δυνατότητα να εφαρμόζουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες που παρέχονται τοπικά, καθώς και για τις υπηρεσίες που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι οποίες κυρίως παρέχονται από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, το 2009 προβλέπεται τροποποίηση της οδηγίας σχετικά με τις καθυστερημένες πληρωμές, η οποία θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της πληρωμής των ΜΜΕ εντός της καθορισμένης προθεσμίας των 30 ημερών.

Παράλληλα, η Επιτροπή προτείνει τη θέσπιση 10 αρχών, οι οποίες προβλέπουν το σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών σε επίπεδα Ε.Ε. και κρατών-μελών, καθώς και τη χορήγηση μιας δεύτερης ευκαιρίας σε περίπτωση αποτυχίας μιας επιχείρησης, διευκολύνοντας την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και παρέχοντας τη δυνατότητα στις ΜΜΕ να επωφελούνται από τις ευκαιρίες που προσφέρουν για τις επιχειρήσεις οι περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, παρόλο που το 99% των εταιρειών στην Ε.Ε. είναι ΜΜΕ το μεγαλύτερο μέρος της νομοθεσίας και οι περισσότερες διοικητικές διαδικασίες δεν προβαίνουν σε διάκριση βάσει του μεγέθους της εταιρείας. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι 23 εκατ. ΜΜΕ έχουν συχνά τις ίδιες διοικητικές απαιτήσεις όπως και οι 41.000 μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης.


Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο