Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ακατάσχετα τα χρηματικά έπαθλα της λοταρίας του Υπ. Οικονομικών

4 Οκτώβριου 2017 Σχόλια
Ακατάσχετα τα χρηματικά έπαθλα της λοταρίας του Υπ. Οικονομικών
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Με την υπόψη τροπολογία εξαιρούνται τα χρηματικά έπαθλα που απονέμονται με το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 70 του ν. 4446/2016, από κατάσχεση, παρακράτηση ή συμψηφισμό με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Του Υπουργείου Οικονομικών στο Σχέδιο Νόμου "Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού."

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Άρθρο...
Τροποποίηση του άρθρου 70 του ν. 4446/2016


Η προτεινόμενη ρύθμιση αποσκοπεί στην εξαίρεση των χρηματικών επάθλων που απονέμονται με το πρόγραμμα δημόσιων κληρώσεων, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 70 του ν. 4446/2016, από κατάσχεση, παρακράτηση ή συμψηφισμό με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο. Σκοπός της τροποποίησης αυτής είναι η ενιαία αντιμετώπιση των ποσών αυτών από πλευράς του Δημοσίου, ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα το πρόγραμμα δημόσιων κληρώσεων και η φορολογική συμμόρφωση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο...
Τροποποίηση του άρθρου 70 του ν. 4446/2016


Στην παρ. 1 του άρθρου 70 του ν. 4446/2016 (Α' 240), μετά το πρώτο εδάφιο αυτής προστίθεται δεύτερο εδάφιο, ως εξής:
«Τα χρηματικά έπαθλα δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.»



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης