Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Με κούρεμα προσαυξήσεων και μέρους των βασικών οφειλών ελεύθερων επαγγελματιών, έρχεται τις επόμενες εβδομάδες η υπουργική απόφαση για τη ρύθμισηΜέσα στις επόμενες εβδομάδες έρχεται η υπουργική απόφαση για τη δυνατότητα συνολικής ρύθμισης οφειλών έως 120 δόσεις (που προβλέπεται στις διατάξεις του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, για οφειλές έως και 31.12.2016 και εφόσον δεν οφείλονται οφειλές το 2017), με κούρεμα προσαυξήσεων και ενδεχομένως μέρους των βασικών ασφαλιστικών οφειλών ελεύθερων επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, με σκοπό οι ασφαλισμένοι να έρθουν στο δημόσιο σύστημα ασφάλισης.

Αυτά ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του κ. Κώστα Αρβανίτη και στο Ραδιόφωνο 24/7 η Υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση των εσόδων του Ε.Φ.Κ.Α. που, όπως ανέφερε, οφείλεται κυρίως, στην αύξηση εσόδων από τους μισθωτούς (ως αποτέλεσμα της θετικής εικόνας από τη σταθερή μείωση της ανεργίας, 250.000 νέες θέσεις εργασίας στο εννεάμηνο του 2017), από τις ρυθμίσεις και την αύξηση των εσόδων από την απόδοση της περιουσίας (των ταμείων). Είπε χαρακτηριστικά, πως διαμορφώνεται μια τάση αντιστροφής του κακού κλίματος, αποκαθίσταται το δημόσιο σύστημα ασφάλισης που πλέον στέκεται στα πόδια του και έχει ανακτήσει την αξιοπιστία του.

Είπε τέλος, πως γίνεται συζήτηση με τους δανειστές για να παρθεί απόφαση, σχετικά με το θέμα της λήψης απόφασης για τις απεργίες.

Ακούστε το ηχητικό της εκπομπής:
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο