Ειδήσεις Τεχνολογία

Στις 116.000 ευρώ οι αποζημιώσεις για παράνομη χρήση λογισμικού

Στα 116.000 ευρώ έφτασε το ύψος των αποζημιώσεων, στο πρώτο εξάμηνο του 2008, για παράνομη χρήση προγραμμάτων λογισμικού στις εταιρείες μέλη της Business Software Alliance, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στις 116.000 ευρώ οι αποζημιώσεις για παράνομη χρήση λογισμικού
 
Στα 116.000 ευρώ έφτασε το ύψος των αποζημιώσεων, στο πρώτο εξάμηνο του 2008, για παράνομη χρήση προγραμμάτων λογισμικού στις εταιρείες μέλη της Business Software Alliance, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η Business Software Alliance (BSA), ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τον κλάδο του λογισμικού, συνεχίζει να πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που έχει καταγγελθεί ότι χρησιμοποιούν προγράμματα λογισμικού χωρίς τις νόμιμες άδειες χρήσης.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2008, πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικοί έλεγχοι σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς (κατασκευές, τηλεπικοινωνίες εκδόσεις κα) όπου και διαπιστώθηκαν παρανομίες στην χρήση των προγραμμάτων λογισμικού. Οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις αυτές στις εταιρίες μέλη της BSA, ανέρχονται συνολικά σε 116.000 ευρώ, με την υψηλότερη αποζημίωση να φθάνει στα 45.436 ευρώ.

«Η εγκατάσταση και χρήση πειρατικού λογισμικού από το δίκτυο Η/Υ μιας επιχείρησης μπορεί τελικά να κοστίσει πολύ περισσότερο, σε χρόνο αλλά και σε χρήμα, καθώς δεν παρέχεται το δικαίωμα τεχνικής υποστήριξης από τον κατασκευαστή, διακυβεύεται η ασφάλεια των αρχείων και αυξάνονται οι πιθανότητες προσβολής από ιούς», τονίζει ο κ. Δημήτρης Σαραφιανός, νομικός σύμβουλος της BSA στην Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη BSA, η παραβατική συμπεριφορά από την χρήση πειρατικού λογισμικού δεν πλήττει μόνο την ίδια την εταιρεία και τους δημιουργούς του λογισμικού, αλλά και την ελληνική αγορά των επιχειρήσεων πληροφορικής και των εργαζομένων της που υποστηρίζονται από την αγορά, εγκατάσταση και συντήρηση των αυθεντικών προγραμμάτων λογισμικού.

Εάν η πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2012 και φθάσει στο 48%, θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, να συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 261 εκατ. ευρώ και να αποφέρει 88 εκατ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο