Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διενέργεια διασταυρώσεων για την Υποβολή του ΕΤΑΚ θα ξεκινήσει το Υ.Οικ. πριν από την εκπνοή της παράτασης.

Με εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) και τη Διεύθυνση Κεφαλαίου του Υπουργείου, δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την κατά προτεραιότητα διενέργεια διασταυρώσεων πριν από την εκπνοή της παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων Ε.Τ.ΑΚ. Νομικών Προσώπων (Ν.Π.).

Αθήνα, 23.06.2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Με εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη  Μπέζα προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  (Γ.Γ.Π.Σ.) και τη Διεύθυνση Κεφαλαίου του Υπουργείου, δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την κατά προτεραιότητα διενέργεια διασταυρώσεων πριν από την εκπνοή της παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων Ε.Τ.ΑΚ. Νομικών Προσώπων (Ν.Π.).

Σκοπός των διασταυρώσεων είναι να εντοπισθούν τα Ν.Π. που δεν υπέβαλαν ή υπέβαλαν ανακριβείς δηλώσεις Ε.Τ.ΑΚ. και αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας να ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Οι διασταυρώσεις θα διενεργούνται με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις Φ.Μ.Α.Π. προηγουμένων ετών και τα δηλωθέντα ενοίκια από τα Ν.Π. στο έντυπο Ε2. Επίσης, θα γίνει χρήση των στοιχείων του Κτηματολογίου και των αρχείων της Δημόσιας Περιουσίας για τα Ιδρύματα, Κληροδοτήματα, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.λ.π..
     
 Σύμφωνα με στοιχεία, εντοπίσθηκαν Νομικά Πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα όπως ξενοδοχεία, μεγάλες εμπορικές – βιομηχανικές - οικοδομικές επιχειρήσεις, Ιδρύματα, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΕΚΟ, τα οποία δεν υπέβαλαν ή υπέβαλαν ανακριβείς δηλώσεις απόδοσης του Ε.Τ.ΑΚ..

Σημειώνεται ενδεικτικά, ότι ενώ το 2007 είχαν υποβληθεί περίπου 45.000 δηλώσεις Φ.Μ.Α.Π. από Ν.Π., οι δηλώσεις Ε.Τ.ΑΚ. Ν.Π. ανέρχονται μέχρι σήμερα περίπου στις 35.000.

Υπενθυμίζεται ότι, η παράταση υποβολής δηλώσεων Ε.Τ.ΑΚ. Ν.Π. λήγει στις 27 Ιουνίου 2008 και όσοι δεν υποβάλλουν ή υποβάλλουν ανακριβείς δηλώσεις, υπόκεινται σε πρόσθετο φόρο που ανέρχεται σε 2,5% και 2% αντίστοιχα για κάθε μήνα καθυστέρησης, με ανώτατο όριο το 200%. Επισημαίνεται τέλος, ότι δεν μπορούν να γίνουν μεταβιβάσεις ακινήτων εάν δεν υποβληθεί δήλωση Ε.Τ.ΑΚ..
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο