Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελεγχοι Eκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων και φορολογικών στοιχείων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών

Στο πλαίσιο της αποστολής της για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων και φορολογικών στοιχείων.

Ελεγχοι Eκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων και φορολογικών στοιχείων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών

    
 Δελτίο Τύπου ΥΠΕΕ
 23 Ιουνίου 2008
 
Στο πλαίσιο της αποστολής της για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων και φορολογικών στοιχείων.

Ειδικότερα η Υπ.Ε.Ε. μετά από έρευνες σε διάφορες εταιρείες, διαπίστωσε την έκδοση και διακίνηση εικονικών τιμολογίων αξίας 74.876.120 ευρω, και καταλόγισε πρόστιμα ύψους 149.752.240 ευρω.

Συγκεκριμένα η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) της Υπ.Ε.Ε. μετά από πολύμηνες έρευνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, διαπίστωσε την έκδοση 1231 εικονικών τιμολογίων από επιχείρηση εμπορίας ειδών χάρτου με έδρα την περιοχή Αθηνών, συνολικής αξίας 8.371.338 ευρω, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τα τιμολόγια εκδόθηκαν την περίοδο 2001-2007 με λήπτες, εταιρείες κυρίως της περιοχής Αττικής.

Επίσης διαπιστώθηκε η έκδοση εκατοντάδων εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές, από εταιρείες φαντάσματα τις οποίες είχαν συστήσει αλλοδαποί, με αντικείμενο εργασιών το εμπόριο πολύτιμων μετάλλων.

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν και καταλογίστηκαν μέχρι στιγμής, 1360 παραβάσεις συνολικής αξίας 18.694.440 ευρω. Η έρευνα συνεχίζεται και εκτιμάται από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, ότι το συνολικό ύψος των παραβάσεων στη συγκεκριμένη υπόθεση, θα υπερβεί τα 50.000.000 ευρω.

Η Υπ.Ε.Ε. (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) διαπίστωσε την έκδοση 3001 εικονικών φορολογικών στοιχείων  συνολικής αξίας 47.810.342 ευρω, από επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων και παλαιών σιδήρων (scrap) τις οποίες είχαν συστήσει τρία άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η έκδοση των παραπάνω εικονικών φορολογικών στοιχείων πραγματοποιήθηκε κατά τα έτη 2004-2006.

Η Υπ.Ε.Ε. απέστειλε ήδη προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τις σχετικες εκθέσεις ελέγχουν, ενώ υπέβαλλε και μηνυτήριες αναφορές προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο