Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΜΙG: Σύσταση αποχώρησης από τον ΣΕΒ σε θυγατρικές

Να αποχωρήσουν απο το ΣΕΒ συστήνει στις εταιρείες που είναι υπό τον έλεγχό της η Marfin Investment Group.

ΜΙG: Σύσταση αποχώρησης από τον ΣΕΒ σε θυγατρικές

Να αποχωρήσουν απο το ΣΕΒ συστήνει στις εταιρείες που είναι υπό τον έλεγχό της η Marfin Investment Group.

Με μία σύντομη ανακοίνωσή της, η MIG δηλώνει πως "απεφάσισε να συστήσει στις εταιρείες που είναι υπό τον έλεγχό της και είναι μέλη του ΣΕΒ να αποχωρήσουν άμεσα από την εργοδοτική αυτή οργάνωση", χωρίς ωστόσο να εξηγεί την απόφαση αυτή.

Κύκλοι του ΣΕΒ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της MIG υπενθυμίζουν, πάντως, ότι η συμμετοχή στο σύνδεσμο δεν είναι υποχρεωτική, είναι προαιρετική.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ συγκροτήθηκε πρόσφατα σε Σώμα με την επανεκλογή στη θέση του Προέδρου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις του προέδρου του ΣΕΒ με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο δοκιμάστηκαν κατά την αποχώρηση του πρώτου από το τιμόνι της Vivartia στο πλαίσιο μεταβίβασης των μετοχών της στον όμιλο της MIG.

Έκτοτε οι εξελίξεις στην οικονομία, το επενδυτικό κλίμα και οι αλλαγές στη δομή του ΣΕΒ, με τη διεύρυνση, έδωσαν αφορμές για σύγκρουση μεταξύ των μελών του, το τελευταίο διάστημα. Τα παραπάνω σχολιάζονται από παράγοντες του επιχειρείν αναφορικά με το παρασκήνιο της ανακοίνωσης της MIG να αποσύρει τις εταιρείες του ομίλου από τον ΣΕΒ.   

Πάντως, η απόφαση της MIG να αποχωρήσει από το σύνδεσμο δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αφού ήδη είχε προαναγγελθεί μετά την αποχώρηση από τον σύνδεσμο πλοιοκτητών. Πριν λίγες εβδομάδες είχε αναφερθεί ότι υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο η MIG να αποχωρήσει από τον ΣΕΒ και η Marfin Popular Bank από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο