Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης - Οδηγίες του Ε.Φ.Κ.Α. για τη λειτουργία Κλιμακίων-Ομάδων ΕργασίαςΟδηγίες για τη λειτουργία Κλιμακίων-Ομάδων Εργασίας για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης δίνει ο Ε.Φ.Κ.Α. με την υπ' αριθμό 34/17 εγκύκλιό του.

Σκοπός του έργου είναι η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μετά την πάροδο ενενήντα (90) ημερών από την ημερομηνία υποβολής τους, ώστε την 31/12/2017 οι εκκρεμείς αιτήσεις να έχουν εκκαθαριστεί κατά το ήμισυ.

Με αποφάσεις του Διοικητή συγκροτήθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Δομές του ΕΦΚΑ Κλιμάκια-Ομάδες Εργασίας για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου, καθώς και για το συντονισμό και την υποστήριξη αυτών των Κλιμακίων- Ομάδων Εργασίας. Στα Κλιμάκια-Ομάδες Εργασίας μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη υπάλληλοι όλων των ενταχθέντων στον ΕΦΚΑ Φορέων οι οποίοι υπηρετούν τα αντικείμενα της Ανακεφαλαίωσης του χρόνου ασφάλισης, του Ελέγχου Καταβολής Εισφορών, της Αναγνώρισης και Διαπίστωσης Χρόνων Ασφάλισης, της Απονομής και Εκκαθάρισης Συντάξεων, καθώς και εκείνοι οι οποίοι, ανεξαρτήτως του υπηρεσιακού αντικειμένου τους, έχουν αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία στα αντικείμενα αυτά.

Τα Κλιμάκια-Ομάδες Εργασίας αποτελούνται κατ' αντικείμενο από επιμέρους Υποομάδες. Το έργο των Υποομάδων Εργασίας περιλαμβάνει:
α) τον προσδιορισμό του χρόνου ασφάλισης στον ΕΦΚΑ από υπαλλήλους Ανακεφαλαίωσης-Πιστοποίησης Χρόνων Ασφάλισης,
β) τον έλεγχο της καταβολής των εισφορών και την αναγνώριση χρόνων ασφάλισης από υπαλλήλους που υπηρετούν τα αντικείμενα αυτά,
γ) την έκδοση οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης από υπαλλήλους των υπηρεσιών Απονομής Συντάξεων, καθώς και
δ) την εκτέλεση των αποφάσεων συνταξιοδότησης από υπαλλήλους Εκκαθάρισης και Πληρωμών Συντάξεων.

Επίσης, λειτουργούν:
α) Κλιμάκιο Διοίκησης Έργου, έργο του οποίου είναι ο συντονισμός και η καθοδήγηση της λειτουργίας των Κλιμακίων-Ομάδων Εργασίας
β) Κλιμάκιο Ομάδων Εργασίας Υποστήριξης, με αντικείμενο την παρακολούθηση της πορείας των εργασιών και των αποτελεσμάτων των Κλιμακίων-Ομάδων Εργασίας μέσω ηλεκτρονικού αρχείου στατιστικών στοιχείων, καθώς και την καθοδήγηση των συμμετεχόντων στα Κλιμάκια-Ομάδες Εργασίας τόσο στα γνωστικά αντικείμενα που υπηρετούν όσο και σε διαδικαστικά θέματα που τυχόν προκύψουν κατά τη πορεία της εκτέλεσης των εργασιών στα Κλιμάκια-Ομάδες Εργασίας και
γ) Κλιμάκιο-Ομάδα Εργασίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου το έργο του οποίου συνίσταται στον έλεγχο της νομιμοποίησης της δαπάνης λειτουργίας του συνόλου των Κλιμακίων -Ομάδων και Υποομάδων Εργασίας.


Δείτε την εγκύκλιο 34/2017 του Ε.Φ.Κ.Α. από το αρχείο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο