Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΕΦΚΑ - Οι αναδρομικές εισφορές/διαφορές δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράςΑπάντηση έδωσε ο ΕΦΚΑ σε έγγραφη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σχετικά με τις περιπτώσεις μη έκδοσης ειδοποιητηρίων πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2017.

Το έγγραφο του Ιατρικού συλλόγου ανέφερε τα εξής :

Αθήνα, 30.06.2017 Α.Π. 20810
Θέμα: Ειδοποίηση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2017
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από εκατοντάδες ιατρούς-μέλη του ίου δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2017. Με την παρούσα δηλώνουμε την έντονη αγανάκτηση μας και θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τα προβλήματα που ανακύπτουν και απαιτούμε:
1.    Την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος
2.    Να μην θεωρηθεί εκπρόθεσμη η οποιαδήποτε πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μετά την 30/6//2017 λόγω την μη αποστολής των ειδοποιητηρίων στους ιατρούς από δική σας υπαιτιότητα και να μην υπάρξει καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση μέσω της επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων στα μέλη μας.
Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝΗ απάντηση του ΕΦΚΑ

Αθήνα, 29/8/2017
Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΙΣΦ.ΜΜ/965/1156527

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Σατωβριάνδου 18 104 32 Αθήνα Πληροφορίες; Α. ΜΠΟΥΖΑ Τηλέφωνο : 210-5285598 fax    : 210-5285599—
E-mail ; [email protected]
ΠΡΟΣ: Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

ΚΟΙΝ: ΕΦΚΑ-ΕΤΑΑ Περ/ κή Δ/νση Συντάξεων και Πρόνοιας Τομέα Υγειονομικών Αχαμνών 27 Αθήνα τκ 10439

ΘΕΜΑ: Ειδοποίηση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών

ΣΧΕΤ: Η αρ,πρωτ. 1106550/9/8/2017 αίτηση
Απαντώντας στη άνω σχετική αίτηση σας ενημερώνουμε ότι από 1.1.2017 δημιουργήθηκε και λειτουργεί Ενιαίο Μητρώο για τις ανάγκες του ΕΦΚΑ, που προήλθε από την συγχώνευση/ τακτοποίηση των Μητρώων των εντασσόμενων ΦΚΑ.

Κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του νέου Οργανισμού παρουσιάζονται αναμενόμενες αστοχίες που οφείλονται κυρίως στο μεγάλο όγκο εγγραφών, που εντάχθηκαν στο Ενιαίο Μητρώο, την ποσοτική και ποιοτική διαφορετικότητα των επιμέρους Μητρώων και τα ποικίλα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των επιμέρους ασφαλιστικών κατηγοριών.

Η τήρηση αξιόπιστου Μητρώου αποτελεί θέμα προτεραιότητας και συνδέεται με την ομαλή λειτουργία του Φορέα και την καθημερινή συναλλαγή με τους ασφαλισμένους σε κάθε τομέα και δραστηριότητα.

Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αστοχιών, την τυποποίηση της ροής των εργασιών και την συντόμευση του χρόνου υλοποίησης από 01/08/2017 δόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ η εφαρμογή «Ασφάλιση - Έσοδα» στην οποία μπορούν να καταχωρούνται ασφαλιστικές μεταβολές σύμφωνα με αιτήματα των ασφαλισμένων.
Αν δεν έχουν εκδοθεί ειδοποιητήρια μπορούν τα μέλη σας να απευθύνονται στο πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης του συστήματος και να εκδίδονται τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2017.

Επίσης σύμφωνα με την αρ.247/29/6/2017 Απόφαση του Δ.Σ του ΕΦΚΑ « οι αναδρομικές εισφορές/διαφορές από 1η Ιανουάριου 2017 να αναζητηθούν με καταβολή μιας μηνιαίας αναδρομικής εισφοράς με κάθε τρέχουσα μηνιαία εισφορά, αρχής γενομένης από τον Μάιο 2017.
Οι αναδρομικές εισφορές/διαφορές δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράς».

Ο ΠΡ/ΝΟΣ Α/ΝΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο