Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κ. Κόλλιας: «Στη σωστή κατεύθυνση η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS - Να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους φορολογούμενους να ζητούν απόδειξη»

Κ. Κόλλιας: «Στη σωστή κατεύθυνση η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS - Να δοθούν ισχυρά κίνητρα στους φορολογούμενους να ζητούν απόδειξη»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873,  e-mail: [email protected]

Αθήνα, 14-09-2017  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι ανακοινώσεις της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, για την επιτάχυνση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, είναι στη σωστή κατεύθυνση και δικαιώνουν τη θέση μας για το θέμα, το οποίο έχουμε θέσει ως μέτρο άμεσης εφαρμογής εδώ και χρόνια.



Πρόκειται για παρέμβαση, η υλοποίηση της οποίας θα έλυνε τα χέρια τόσο των υπόχρεων στην απόδοσή του, όσο και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, και θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό και τη φοροκλοπή, καθώς το Δημόσιο θα είχε τον πλήρη έλεγχο όλων των συναλλαγών.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει εξαγγελθεί και από άλλες κυβερνήσεις, πρέπει να διασφαλιστεί η επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εφαρμογή του.

Για να στεφθεί, όμως, με επιτυχία η διασύνδεση, απαιτείται και σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα δίνουν ισχυρά κίνητρα στους φορολογούμενους να ζητούν απόδειξη.

Η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες εσόδων στον κουβά της φοροδιαφυγής.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα οικονομίας, δηλώνει ότι θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας, που λειτουργεί εις βάρος των συνεπών φορολογουμένων.    


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141866
2132141882
2132141870



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης