Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Eurostat: Στο 0,8% η αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του έτουςΟ αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,4% τόσο στη ζώνη του ευρώ (EA19) όσο και στην ΕΕ28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των εθνικών λογαριασμών που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,5% και στις δύο περιοχές. Τα στοιχεία αυτά προσαρμόζονται εποχιακά.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,6% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,5% στην ΕΕ28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 (μετά + 1,6% και + 1,5% αντίστοιχα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017).

Η Eurostat εκτιμά ότι, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, 235,4 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες απασχολήθηκαν στην ΕΕ28, από τα οποία 155,6 εκατ. ήταν στη ζώνη του ευρώ. Αυτά είναι τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ και στις δύο περιοχές. Αυτά τα στοιχεία προσαρμόζονται εποχιακά.Αύξηση της απασχόλησης στα κράτη μέλη

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, η Μάλτα (+ 1,0%), η Ισπανία (+ 0,9%), η Ελλάδα και η Πολωνία (+ 0,8%) σημείωσαν τις υψηλότερες αυξήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε αντίθεση, οι μειώσεις στην απασχόληση παρατηρήθηκαν στην Κροατία (-0,8%), τη Λετονία (-0,7%), τη Ρουμανία (-0,6%) και την Εσθονία (-0,5%).Γεωγραφικές πληροφορίες

Η ζώνη του ευρώ (EA19) περιλαμβάνει το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, την Πορτογαλία,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ28) περιλαμβάνει το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου, στην Αγγλική, ως συνημμένο αρχείο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο