Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ε.Σ.Ε.Ε.: «Και οι μικρομεσαίοι ζητούν ένα εναλλακτικό σενάριο για το μέλλον της Ευρώπης»Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου

ΕΣΕΕ: «Και οι Μικρομεσαίοι ζητούν ένα εναλλακτικό σενάριο για το μέλλον της Ευρώπης».

 
Η ΕΣΕΕ συμφωνεί με το περιεχόμενο και ενημερώνει για την ανακοίνωση της UEAPME στις Βρυξέλλες την 12η Σεπτεμβρίου 2017, που έχει στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της δικαιοσύνης και την εξασφάλιση ενός σταθερού πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Πριν μάλιστα από την ομιλία του Jean-Claude Juncker στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρόεδρος της UEAPME Ulrike Rabmer-Koller απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Επιτροπής για να μοιραστεί τις σκέψεις της για το μέλλον της Ευρώπης. Παρουσίασε την άποψη των ΜμΕ για την κρίσιμη σχετική συζήτηση που ξεκίνησε με τη Λευκή Βίβλο. Οι ΜμΕ προσδοκούν ότι η συζήτηση θα επιδιώξει την πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση των προϋποθέσεων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της δικαιοσύνης και τη διασφάλιση σταθερού πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Η UEAPME ζητά να ενσωματωθεί ένα "σενάριο για τις ΜμΕ" και υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να επιτύχει καλύτερα τις προαναφερθείσες προσδοκίες.
 
Στην έκτακτη κοινωνική σύνοδο κορυφής στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, η πρόεδρος της UEAPME, με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΕΣΕΕ και άλλων οργανώσεων, είχε ήδη χαιρετήσει τη συζήτηση που ξεκίνησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker σχετικά με τη Λευκή Βίβλο για το μέλλον της Ευρώπης και θα συμβάλει στην κρίσιμη συζήτηση. Κατά τη συζήτηση των αναγκών των ΜΜΕ με οργανισμούς-μέλη της, έγινε σαφές ότι κανένα συγκεκριμένο σενάριο που περιλαμβάνεται στη Λευκή Βίβλο της Επιτροπής δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει πλήρως τις προσδοκίες των ΜμΕ για το μέλλον της Ευρώπης. Η κ. Rabmer-Koller τόνισε ότι, «οι ΜΜΕ αναμένουν ότι η συζήτηση θα επιδιώξει την πρόοδο όσον αφορά τρεις διαστάσεις: 1. Βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας, 2. Βελτίωση της δικαιοσύνης για την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εντός της Ενιαίας Αγοράς αλλά και παγκοσμίως και 3. Διασφάλιση ενός σταθερού πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος».
 
Οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών οργανώσεων των ΜμΕ, που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της UEAPME, ομόφωνα πιστεύουν ότι για το σκοπό αυτό, η μελλοντική Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να επιτύχει καλύτερα: την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ με λιγότερη γραφειοκρατία καθιστώντας τη πιο ελκυστική για ιδιωτικές επενδύσεις, τη διασφάλιση πιο δίκαιης κατανομής των θετικών πτυχών της παγκοσμιοποίησης, τη ψηφιοποίηση και των τεχνολογικών εξελίξεων, την εγγύηση για εξωστρέφεια και δικαιοσύνη εντός της Ενιαίας Αγοράς, την καλύτερη λειτουργία της οικονομικής διακυβέρνησης και την τόνωση της σταθερότητας της Ευρωζώνης, τη στήριξη των συμφερόντων των ΜμΕ στο επόμενο πολυετές χρηματοοικονομικό πλαίσιο και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της μετανάστευσης και των προσφύγων.
 
Η πρόεδρος κ. Rabmer-Koller στη πρόσφατη συζήτηση της με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ και αντιπρόεδρο της UEAPME κ. Βασίλη Κορκίδη, είχε δηλώσει με σαφήνεια ότι η UEAPME θα ζητήσει από την Ε.Ε. ένα σενάριο για τις ΜμΕ που θα μπορούσε να ονομαστεί Σενάριο Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Ευημερίας σε ένα σταθερό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό ευρωπαϊκό περιβάλλον. Η ΕΣΕΕ σε όλες τις ευρωπαϊκές οργανώσεις που συμμετέχει πάντα επιδιώκει δύο πράγματα, πρώτον η Ελλάδα να είναι μέρος των σεναρίων, χωρίς να αποτελεί μνημονιακή εξαίρεση και δεύτερον, τα σενάρια να είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα και στις 27 χώρες της ΕΕ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο