Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο Γ. Χριστόπουλος στην ΕΡΤ για το θέμα του μη συμψηφισμού παρακρατούμενων φόρωνΤον παραλογισμό του μη συμψηφισμού παρακρατούμενων φόρων σε εκπρόθεσμες δηλώσεις και τους συμψηφισμούς υπερεισπράξεων και επιστροφών, για τους οποίους και οι πρόσφατες «Οδηγίες για την αποφυγή δημιουργίας υπερεισπράξεων», με το δελτίο τύπου της Α.Α.Δ.Ε. είχαμε την ευκαιρία την Παρασκευή στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ (με τον  Θάνο Σιαφάκα και την Νίνα Κασιμάτη), να σχολιάσω με τον δημοσιογράφο Νίκο Γρυλλάκη.

Σημειωτέον ότι για την μη δυνατότητα συμψηφισμού των παρακρατηθέντων φόρων με τον κύριο φόρο κατά την υποβολή των εκπρόθεσμων δηλώσεων, έχει ασχοληθεί η Π.Ο.Φ.Ε.Ε., και έχει υποβάλει αιτήματα στην Α.Α.Δ.Ε., ύστερα από παράλογες τέτοιες περιπτώσεις άρνησης της Φορολογικής Διοίκησης που συνεχίζουν να απασχολούν πολλά Λογιστικά- Φοροτεχνικά γραφεία, για λογαριασμό φορολογούμενων. Πρόσφατα το θέμα αυτό ανέδειξε με εμπεριστατωμένο άρθρο ο συνάδελφος Κώστας Γραβιάς στο έγκριτο Taxheaven.

Δείτε το σχετικό video:

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο