Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Γ. Σταθάκης: «Μπροστά μας ανοίγονται σημαντικές ευκαιρίες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας»Ομιλία ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη στο φόρουμ του Κινεζικού Επιμελητηρίου Διεθνούς Εμπορίου

Αθήνα,  10 Σεπτεμβρίου 2017
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η επιλογή της Κίνας ως τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στη συνεργασία των δύο κρατών. Η συνεργασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά και προσδοκούμε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με αμοιβαία οφέλη.
 
Αυτό υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο ενεργειακό φόρουμ (Clean Energy Development Foroum), που διοργάνωσε το Κινεζικό Επιμελητήριο Διεθνούς Εμπορίου, υπό την αιγίδα της Shenhua Group Corporate Limited, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.
 
Από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία τις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα είναι η μετάβαση προς νέες, φιλικότερες στο περιβάλλον, μορφές ενέργειας. Η μείωση των εκπομπών ρύπων συνεπάγεται σημαντικές ανατροπές στο μείγμα ενεργειακής παραγωγής κάθε χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Κίνα. Υπό αυτό το πρίσμα δημιουργείται κοινό έδαφος για την προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.
 
Η αναδιάρθρωση του ενεργειακού μείγματος της Ελλάδας είναι μία από τις βασικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, τόνισε ο Υπουργός. Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί σημαντικά το μερίδιο των ΑΠΕ, ώστε σταδιακά να αποτελέσουν τη βάση του εγχώριου ενεργειακού μείγματος. Ο λιγνίτης θα παραμείνει στρατηγικό καύσιμο, αλλά σε συμβατά επίπεδα με τους περιβαλλοντικούς στόχους.
 
Μπροστά μας ανοίγονται, λοιπόν, σημαντικές ευκαιρίες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, επισήμανε ο κ. Σταθάκης. Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας να αποδειχθεί ιδιαίτερα εποικοδομητική.


από το Γραφείο Τύπου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο