Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Α. Τσίπρας: «15.000 κεφάλαιο κίνησης σε νέους επιχειρηματίες - Υπάρχουν πιο άδικοι φόροι από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Φοροελαφρύνσεις το 2020»Σε πάνω από 30 ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Μερικές από τις αναφορές του Πρωθυπουργού στις ερωτήσεις που αφορούσαν θέματα οικονομικά και θέματα φορολογίας:

"Νέοι επιχειρηματίες μέχρι 34 ετών θα έχουν πλήρη επιδότηση της πρώτης πρόσληψης μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ετοιμάζουμε ταμείο μικρών πιστώσεων για νέους ανθρώπους ώστε να ξεκινήσουν τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα.
"

"Το που θα κατανείμουμε τον δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος θα δημιουργηθεί το 2019 και μετά, είναι μια συζήτηση που θέλει κουβέντα και δεν έχουμε καταλήξει ακόμα με το οικονομικό επιτελείο. Δεν έχουμε αποφασίσει εάν θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ η κάποιον άλλο φόρο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν φόροι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ και πρέπει να μειωθούν.
Και ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος φόρος σε ό,τι αφορά την μικρή ιδιοκτησία, αλλά σε ό,τι αφορά την μεγάλη ιδιοκτησία δεν είναι.
"

Σε ερώτηση σχετικά με την προσέλκυση των επενδύσεων, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

"Προβλέπεται η μείωση στον φόρο των επιχειρήσεων από το 29% στο 26% το 2020. Εάν λοιπόν δούμε του χρόνου τέτοιο καιρό ή στο τέλος του 2018 ότι για άλλη μια φορά η υπεραπόδοση της οικονομίας ή τα αποτελέσματα που θα έχουμε από την ανάπτυξη είναι μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα τότε, θα φροντίσουμε τον δημοσιονομικό αυτό χώρο στοχευμένα και να τον οδηγήσουμε σε φοροελαφρύνσεις.
Να πω και κάτι άλλο με την ευκαιρία, στην προοπτική της νέας αρχιτεκτονικής της Ευρώπης ένα από τα θέματα που συζητάμε είναι να υπάρξει στην Ευρώπη ένας κοινός προϋπολογισμός, και φορολογική σύγκληση.

Το θεσμικό πλαίσιο της αναπτυξιακής τράπεζας θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2018, αλλά ήδη από τώρα θα προσχωρήσουμε σε πιστώσεις ιδιαίτερα στις λεγόμενες μικροπιστώσεις. Τι είναι αυτό;
Ένας νέος επιχειρηματίας που θέλει να έχει ένα κεφάλαιο κίνησης θα έχει την δυνατότητα να πάρει κεφάλαιο κίνησης έως 15.000 στο πλαίσιο αυτό των μικροπιστώσεων, το οποίο θα αφορά 100.000 περίπου επιχειρηματίες, με χρήματα τα οποία προέρχονται από το ταμείο το οποίο δημιουργείται μέσα από τις συνεργασίες με τα ιδρύματα του εξωτερικού.
"

Δείτε τις σχετικές ερωτήσεις:
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο