Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Έκθεση της Επιτροπής για την παρακολούθηση των εξελίξεων της αγοράς της ΕΕ για την παροχή υπηρεσιών υποχρεωτικού ελέγχου σε οντότητες δημόσιου συμφέροντος.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΕΛΕΓΧΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 023/2017

Έκθεση της Επιτροπής για την παρακολούθηση των εξελίξεων της αγοράς της ΕΕ για την παροχή υπηρεσιών υποχρεωτικού ελέγχου σε οντότητες δημόσιου συμφέροντος.

Σε εφαρμογή του άρθρου 27 του υπ. αρ. 537/2014 ΕΕ Κανονισμού, η Επιτροπή δημοσίευσε την Έκθεση COM (2017) 464 επί των εξελίξεων της αγοράς για την παροχή υπηρεσιών υποχρεωτικού ελέγχου σε οντότητες δημόσιου συμφέροντος που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Έκθεση καταλήγει, μεταξύ άλλων, στα κάτωθι συμπεράσματα :
- Στα 15 από τα 21 κράτη μέλη οι Big Four κατέχουν ποσοστό άνω του 80 % του μεριδίου αγοράς όσον αφορά τον κύκλο εργασιών.
- Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται από τα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας συνεισφέρουν σημαντικά στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των νέων ελεγκτικών κανόνων, τόσο για την προστασία των επενδυτών όσο και για τη δημόσια εποπτεία.
- Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται από τα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας συνεισφέρουν σημαντικά στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των νέων ελεγκτικών κανόνων, τόσο για την προστασία των επενδυτών όσο και για τη δημόσια εποπτεία
- H επόμενη έκθεση θα πρέπει να αναλύει κατά πόσο υπάρχει επαναλαμβανόμενος κίνδυνος στα τρία συχνότερα ζητήματα που εντοπίζονται που είναι οι ελλείψεις στα εσωτερικά συστήματα ελέγχου της ποιότητας, η αδυναμία τεκμηρίωσης ορισμένων πτυχών της ελεγκτικής εργασίας και η έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τη διενέργεια των ελέγχων.
- Η ελεγκτική μεταρρύθμιση έχει αναβαθμίσει τόσο τον ρόλο όσο και τις εξουσίες των επιτροπών ελέγχου και οι αρμόδιες εποπτικές αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαδικασίες αξιολόγησης των επιδόσεων των επιτροπών ελέγχου και τη συμμόρφωση αυτών με τους νέους κανόνες.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΛΤΕ
Παναγιώτης Γιαννόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο