Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο θεσμικό πλαίσιο για πτωχευμένες επιχειρήσεις

8 Σεπτέμβριου 2017 Σχόλια
Νέο θεσμικό πλαίσιο για πτωχευμένες επιχειρήσεις
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Η διαμόρφωση ενός σύγχρονου και με αναπτυξιακό προσανατολισμό θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία υπό πτώχευση, πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στ. Κοντονή, της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρ. Αντωνοπούλου, του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούση, του συντονιστή του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. Δ. Κοντοφάκα, του συντονιστή του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. Γ. Ευσταθόπουλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων των αρμόδιων υπουργείων. 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με τη συμμετοχή των Υπουργείων Εργασίας και Δικαιοσύνης η οποία θα ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο που θα παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να αναλάβουν επιχειρήσεις που βρίσκονται σε προ-πτωχευτικό ή πτωχευτικό στάδιο, ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Στόχος είναι η ανάπτυξη κοινωνικών-συνεταιριστικών εγχειρημάτων να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη αναπτυχθεί διάλογος με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μέσω της τεχνικής βοήθειας εξετάζεται η ευρωπαϊκή εμπειρία και οι πρακτικές που ισχύουν σε διάφορες χώρες. Ο στόχος που τέθηκε είναι οι προπαρασκευαστικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους ώστε από τις αρχές του 2018 να υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Πηγή: dragasakis.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης