Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Σ.Δ.Ο.Ε.: Νέο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων


                       
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (Σ.Δ.Ο.Ε.)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Αθήνα, 06 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές,  κατάφερε νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων  προϊόντων.

Ειδικότερα, υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ,  σε έλεγχο  που διενήργησαν την 5η Σεπτεμβρίου 2017 σε επιχείρηση στην Αττική  εντόπισαν  και κατάσχεσαν,  σε χώρο του κτιρίου  – η είσοδος του οποίου ήταν επιμελώς κρυμμένη πίσω από μία μεγάλη βιβλιοθήκη - και στην ειδικά διαμορφωμένη  βάση ενός καναπέ, 94.600 πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών. Επίσης, στους χώρους του κτιρίου εντοπίστηκε εξοπλισμός τοποθέτησης - επικόλλησης πλαστών σημάτων επώνυμων εταιριών, καθώς και μήτρες  σημάτων και κατασχέθηκαν μία ( 1) πρέσα τοποθέτησης σημάτων, 8 μεταλλικές μήτρες  και  λοιπός εξοπλισμός και υλικά επεξεργασίας και τοποθέτησης σημάτων.
 
Επιπλέον,  στους χώρους  της επιχείρησης, κατασχέθηκαν εμπορεύματα (τσάντες και πορτοφόλια) -  περισσότερα από 31.500  τεμάχια  - με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών  (απομιμήσεις), τα οποία οδηγήθηκαν για καταστροφή.

Περαιτέρω, κατασχέθηκαν και τέθηκαν σε μεσεγγύηση  - περισσότερα από 57.000  τεμάχια  εμπορευμάτων.

Τέλος, δεσμεύτηκαν ένα όχημα και ένα πολυτελές τζιπ με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, έως ότου προσκομιστούν τα δικαιολογητικά νόμιμης κατοχής εντός της χώρας .

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου,  ένα άτομο  κινεζικής υπηκοότητας και αναζητούνται ακόμα δύο επίσης κινεζικής καταγωγής.  

Ζητήθηκε και η συνδρομή της Γ. Δ/νσης Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε., η οποία παρασχέθηκε με τον ειδικά εκπαιδευμένο – στον εντοπισμό ρευστών διαθεσίμων – σκύλο του Τελωνείου Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, χωρίς όμως να εντοπιστούν χρήματα στους χώρους της επιχείρησης αλλά και στην οικία του συλληφθέντος, όπου διενεργήθηκε έρευνα παρουσία  Εισαγγελέα.

Το Σ.Δ.Ο.Ε., συνεχίζει  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη  κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.
                                   

Ο Ειδικός Γραμματέας
Σταύρος Δ. Θωμαδάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο