Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκτός επιδοτήσεων οι επιχειρήσεις που δεν είναι αμιγώς γεωργικές

Eκτός επιδοτήσεων προτίθεται να αφήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις εταιρίες και τις επιχειρήσεις, των οποίων ο επιχειρηματικός σκοπός δεν συνάδει με τη γεωργική δραστηριότητα.

 Εκτός επιδοτήσεων οι επιχειρήσεις που δεν είναι αμιγώς γεωργικές                                             


Eκτός επιδοτήσεων προτίθεται να αφήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις εταιρίες και τις επιχειρήσεις, των οποίων ο επιχειρηματικός σκοπός δεν συνάδει με τη γεωργική δραστηριότητα.

Η σχετική πρόταση περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο για τον «έλεγχο υγείας» της ΚΑΠ, που θα κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας.

Η Κομισιόν επιδιώκει έτσι να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα που παρέχει ο Κανονισμός στα κράτη - μέλη, ν αποκλείσουν κάποιους από τους έως τώρα αποδέκτες από το να λάβουν ενισχύσεις, στην περίπτωση που δεν πληρούν τους όρους που έχουν θεσπιστεί.

Eτσι, με στόχο ν αποφευχθεί η κατανομή στήριξης του αγροτικού εισοδήματος σε εταιρίες και επιχειρήσεις των οποίων ο επιχειρηματικός σκοπός δεν είναι η άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας ή είναι μόνο οριακά, να επιτρέπεται στα κράτη - μέλη, να μην τους χορηγούν άμεσες ενισχύσεις. Τέτοιες ενισχύσεις, σημειωτέον, λαμβάνουν αρκετές επιχειρήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Eνωσης χωρίς βεβαίως στην πλειονότητά τους να καλλιεργούν. Μεταξύ αυτών, αεροπορικές εταιρίες, φορείς, σύλλογοι, ιδρύματα ακόμη και επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται... γήπεδα γκολφ και σε καμιά περίπτωση δεν συνιστούν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Πρόβλημα ωστόσο φαίνεται να αποτελεί το νέο άρθρο για το ποιοτικό παρακράτημα, μέσα από το οποίο φαίνεται να διαμορφώνεται ένας τρίτος πυλώνας της ΚΑΠ, με τον οποίο επιχειρείται να αποδυναμωθούν οι άμεσες ενισχύσεις, προς όφελος άλλων πολιτικών και κυρίως των περιφερειακών.

Eντονη αντίθεση, επίσης, εκφράζεται ως προς την αύξηση του ποσοστού της διαφοροποίησης από το σημερινό 5% σταδιακά στο 13%, αλλά και ως προς το κατώφλι ενισχύσεων (10 στρέμματα ή 250 ευρώ).

Για το θέμα της περιφερειοποίησης των ενισχύσεων, η χώρα μας επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί, αφού μελετήσει τα διάφορα μοντέλα περιφερειοποίησης, με ειδική μελέτη προσομοίωσης.

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο