Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Γ. Χατζηθεοδοσίου (Ε.Ε.Α.): «Η κρίση ακυρώνει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό» - Videowww.eea.gr

Τα εμπόδια στην εκπλήρωση της αρχικής προσδοκίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις επιχειρήσεις, ανέπτυξε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στις 23 Αυγούστου 2017 με τους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και την Έλενα Παπαδημητρίου.


 
Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, οι όροι του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι απαγορευτικοί για μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων. Ένα από τα κυριότερα εμπόδια είναι η προϋπόθεση για μια κερδοφόρα χρήση στα τρία τελευταία χρόνια για να υπαχθεί στη ρύθμιση. Όμως όταν μια επιχείρηση έχει πνιγεί στα χρέη, πώς θα έχει μια κερδοφόρα χρήση;
 
Από τη ρύθμιση δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε σπουδαία πράγματα. Και αυτό γιατί από τις 300.000 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, πάνω από τις μισές δεν μπορούν να εισαχθούν στις διαδικασίες του εξωδικαστικού, λόγω του κριτηρίου της μιας υποχρεωτικής κερδοφόρας χρήσης στις τρεις. Υπολογίζω ότι μόνο το 40% των επιχειρήσεων θα μπορέσει να έχει δικαίωμα προσφυγής.
 
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι το μέρος των τραπεζών και του Δημοσίου δεν έχει δώσει σαφείς οδηγίες και όρους για το τι είδους συμβιβασμού θα προτείνουν στους οφειλέτες επιχειρηματίες με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε τις προθέσεις τους και οι επιχειρήσεις να είναι επιφυλακτικές. Συνεπώς θα αργήσουμε να δούμε απτά αποτελέσματα. Το θέμα είναι να μην αργούμε.
 
Στον εξωδικαστικό συμβιβασμό το ΕΕΑ και τα επιμελητήρια δίνουν την πρώτη πληροφόρηση. Ωστόσο, όποια επιχείρηση θέλει να προσφύγει πρέπει να γνωρίζει ότι για να συγκροτήσει τον φάκελο και να εισέλθει στην διαδικασία του συμβιβασμού θα απαιτηθούν δαπάνες. Ας μη το ξεχνάμε αυτό.
 
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου σχολίασε και τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των επιμελητηρίων της Αθήνας, μεταξύ τους και το ΕΕΑ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε, εντυπωσιάστηκε για την λεπτομερή γνώση του Προέδρου για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και της αγοράς.  Ουσιαστικά ο κ. Παυλόπουλος, όπως είπε, συμφώνησε με τις  εκτιμήσεις μας και θεώρησε ότι πρέπει να βρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.
 
Σχολίασε ακόμη το τι αναμένουν η οικονομία και οι επιχειρήσεις από την κυβέρνηση και τα κόμματα στις θέσεις που θα εκθέσουν στη ΔΕΘ. Σημειώνουμε ότι το ΕΕΑ θα μετέχει στην έκθεση με δικό του περίπτερο ενώ θα παραχωρήσει δωρεάν χώρο έκθεσης σε επιχειρήσεις - μέλη του.

Δείτε το σχετικό video:
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο