Ειδήσεις Τεχνολογία

Το «έξυπνο σπίτι» ετοιμάζει πυρετωδώς η Μicrosoft

Κινητά τηλέφωνα - τηλεκοντρόλ και καθρέφτες που δίνουν συμβουλές περιλαμβάνει η νέα ψηφιακή γενιά Αλλαγές έρχονται και στον χώρο του γραφείου με καινοτόμες εφαρμογές που προβλέπουν τις κινήσεις μας Σε ποιο βαθμό μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή μας στο σπίτι ή στο γραφείο οι ψηφιακές τεχνολογίες και δη εφαρμογές που βρίσκονται ακόμη σε πιλοτικό στάδιο;

Το «έξυπνο σπίτι» ετοιμάζει πυρετωδώς η Μicrosoft

Κινητά τηλέφωνα - τηλεκοντρόλ και καθρέφτες που δίνουν συμβουλές περιλαμβάνει η νέα ψηφιακή γενιά Αλλαγές έρχονται και στον χώρο του γραφείου με καινοτόμες εφαρμογές που προβλέπουν τις κινήσεις μας

Σε ποιο βαθμό μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή μας στο σπίτι ή στο γραφείο οι ψηφιακές τεχνολογίες και δη εφαρμογές που βρίσκονται ακόμη σε πιλοτικό στάδιο;

Στο ερώτημα αυτό επιδιώκουν να απαντήσουν οι ερευνητές της Microsoft που στήνουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της αμερικανικής εταιρείας στο Ρέντμοντ, στο βορειοδυτικό άκρο των ΗΠΑ, το σπίτι αλλά και το γραφείο του μέλλοντος.

Η τάση, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στο πλαίσιο πρόσφατης επίσκεψής μας στο αρχηγείο της Microsoft, είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασύνδεση των συσκευών και των εφαρμογών.

Ετσι, είδαμε ένα PDA που είναι και κινητό τηλέφωνο να λειτουργεί ως τηλεκοντρόλ για την τηλεόραση και το ηχοσύστημα του σπιτιού. Ενα τραπέζι πάνω στο οποίο μπορούν να προβάλλονται κινούμενα σχέδια και το video να αλλάζει ανάλογα με αυτούς που κάθονται. Ενα δωμάτιο, οι τοίχοι του οποίου διαμορφώνονται ανάλογα με τη διάθεση μας ή το ποιος κατοικεί τη δεδομένη στιγμή.

Ή ακόμη, ένα πάγκο κουζίνας που προβάλλει τη συνταγή που επιλέγουμε και μας καθοδηγεί αναφορικά με τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε.

Απόλυτα ψηφιακό
Γενικότερα, ο στόχος δείχνει να είναι η δημιουργία ενός απόλυτα ψηφιακού σπιτιού, το οποίο θα προσαρμόζεται στις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τα γούστα αυτών που το κατοικούν.

Και επιπλέον, θα προσφέρει και ένα αρκετά υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Γι αυτό και όταν κάποιος χτυπά το κουδούνι της πόρτας και εμείς δεν είμαστε εκεί για να του ανοίξουμε να μπορούμε να δούμε από το κινητό τηλέφωνο μας ποιος είναι και ακόμη και να του μιλήσουμε αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ή να τον εκφοβίσουμε, βάζοντας έναν «εικονικό σκύλο» να αρχίζει να γαυγίζει. Πότε θα είναι αυτά εφικτά;

Απάντηση δεν πήραμε, πέραν του ότι αρκετές από τις εφαρμογές που είδαμε είναι στην τελική φάση της ανάπτυξης τους για εμπορική διάθεση.

Εργασία
Καταφθάνει και το Ψηφιακό γραφείο

Στον χώρο του γραφείου η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της συνεργασίας με νέα εργαλεία πολύ εντυπωσιακά που μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη υλοποίηση ενός έργου.

Εκεί ποντάρουν και οι επόμενης γενιάς υπολογιστές με δύο ή τρεις οθόνες που διευρύνουν το περιβάλλον εργασίας.

Παράλληλα, οι εφαρμογές γίνονται όλο και πιο «έξυπνες» προκειμένου να περιορίζεται ο αριθμός εργασιών που γίνονται συχνά με τον υπολογιστή ουσιαστικά να καθοδηγεί τα βήματα του κάθε χρήστη.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο