Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κτηματολόγιο δοκιμασίας των πολιτών

Η περιπέτεια της κτηματογράφησης αρχίζει. Περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν μόνο τρεισήμισι μήνες: α) για να πληροφορηθούν με ποιο τρόπο θα δηλώσουν στο κτηματολόγιο τα δικαιώματά τους σε ακίνητα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις πρωτεύουσες των νομών

Κτηματολόγιο δοκιμασίας των πολιτών


Η περιπέτεια της κτηματογράφησης αρχίζει.

Περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν μόνο τρεισήμισι μήνες:

α) για να πληροφορηθούν με ποιο τρόπο θα δηλώσουν στο κτηματολόγιο τα δικαιώματά τους σε ακίνητα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις πρωτεύουσες των νομών

β) να αναζητήσουν και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα (συνήθως ένα συμβόλαιο, πολύ περισσότερα στις σύνθετες ιδιοκτησιακά περιπτώσεις)

γ) να επισκεφθούν ένα από τα 76 γραφεία κτηματογράφησης για να προμηθευτούν τα απαραίτητα έντυπα των δηλώσεων

δ) εν μέσω θέρους και καλοκαιρινών αδειών να σπεύσουν στις τράπεζες, προκειμένου να πληρώσουν το «κτηματόσημο»

ε) να επισκεφθούν ένα, δύο ή και περισσότερα γραφεία κτηματογράφησης, ανάλογα με το πού βρίσκονται τα ακίνητα που κατέχουν, προκειμένου να δηλώσουν το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους. Δεν χρειάζεται μεγάλη δόση φαντασίας για να υποθέσει κανείς τι πρόκειται να συμβεί...
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο